malware


malware 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; ICT)

kwaadaardige software, bijvoorbeeld virussen en spyware

Semagram (extra betekenisinformatie)


Malware…

is software; is programmatuur

 • [Toepassingsgebied of bereik] betreft kwaadaardige software, bedoeld om schade aan een een computer of een computernetwerk toe te brengen, de pc over te nemen of persoonlijke gegevens te stelen, bijvoorbeeld virussen, Trojaanse paarden, spyware of wormen

  Algemene voorbeelden


  Nieuwssite nu.nl verspreidde korte tijd malware onder bezoekers. Hoeveel mensen getroffen zijn is nog onduidelijk, inmiddels heeft de site maatregelen genomen en is nu.nl veilig te bezoeken. Security.nl meldde eerder vanmiddag al dat er sprake was van de verspreiding van zogenoemde malware ofwel schadelijke software.

  NRC,

  De malware is een vorm van het Zeus-botnet. Dit botnet wordt door criminelen gebruikt om geld te stelen van bankrekeningen. Diverse malen werd geprobeerd dit botnet van internet verwijderd te krijgen, maar het blijft steeds weer de kop opsteken.

  http://www.nu.nl/binnenland/3494774/criminelen-dol-verspreiden-malware-via-advertenties.html,

  Malware geeft derden toegang tot uw computer, internetverbinding, interne netwerk én de informatie die u hierover verzendt.

  https://www.xs4all.nl/klant/veiligheid/malware/

  Combinatiemogelijkheden


  als object bij een werkwoord


  • malware installeren

  Internetcriminelen proberen malware op uw computer te installeren zonder uw toestemming of zonder dat u het zelfs maar weet!

  https://www.xs4all.nl/klant/veiligheid/malware/

  Woordfamilie


  Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen