metaalindustrie


metaalindustrie 1.0

geheel van economische activiteiten waarbij grootschalig en machinaal metaal en metaalproducten worden geproduceerd; deelgebied in de industrie met als activiteit de vervaardiging van metaal en metaalproducten; metaalproducerende industrie

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een metaalindustrie…

is een industrie; is een geheel van activiteiten

  • [Product of vrucht] produceert metaal en metaalproducten

    Algemene voorbeelden


    Voor de metaalindustrie is de laser een belangrijk productiemiddel geworden. Bewerkingen zoals het snijden, lassen en de oppervlaktebehandeling worden, dankzij de hoge kwaliteit en hoge snelheid, steeds meer met behulp van een industriële laser uitgevoerd.

    http://www.lindegasbenelux.com/international/web/lg/nl/likelghlnl30.nsf/docbyalias/laser%20brongassen,

    Tot opvolger van de oude Zhou is de vice-minister van metaalindustrie Bi Qun (55) benoemd.

    NRC,

    Een knuppel is een product uit de metaalindustrie. Dit is een staaf met een vierkante of ronde doorsnede, meestal uit ruwijzer of staal. Deze term bestaat in meerdere metaalindustrieën.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Knuppel_%28metaaltechniek%29,

    metaalindustrie 1.1

    geheel van bedrijven die werkzaam zijn in de metaalindustrie, beschouwd in hun totaliteit als bedrijfstak of in een ander verband, bv. in hun gemeenschappelijke geografische ligging, in een bepaald marktsegment e.d.; geheel van metaalproducerende bedrijven

    Betekenisbetrekking


    metonymie
    Betrokken betekenissen 1.0 : 1.1

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een metaalindustrie…

    is een industrie; is een geheel van bedrijven

        Algemene voorbeelden


        Hoewel de produkten van de metaalindustrie zeer divers zijn, vertonen de processen die bij de vervaardiging gebruikt worden veel overeenkomsten. In de verschillende bedrijfsgroepen vinden vaak gelijksoortige bewerkingen toepassing. De belangrijkste processen zijn: reinigen; beitsen en aanverwante processen; thermische behandelingen; verspanende metaalbewerkingen; niet-verspanende metaalbewerkingen; aan elkaar verbinden van metalen delen; gieten; oppervlaktebehandelingen (met name het galvaniseren).

        http://brabants-industrieel-erfgoed.wiki.zoho.com/Metaalindustrie.html,

        De verschillende afvalfracties gaan naar gespecialiseerde sorteer- en verwerkingsinstallaties waar er nieuwe producten of grondstoffen van worden gemaakt: van papier en karton wordt onder meer krantenpapier [...] en karton gemaakt [...]; metaalafval komt terecht bij de metaalindustrie.

        http://www.gent.be/

        De Europese metaalindustrieën werden geconfronteerd met een dramatische daling van hun aandeel in de wereldwijde metaalproductie.

        www.walloniepresse.be/communiques/810/81015-nl.html,

        Al snel vestigden ook andere bedrijven zich daar, en kon er zich een steeds grotere concentratie van metaalindustrieën in Hengelo ontwikkelen.

        area.geog.uu.nl/groep7.doc