milf


milf 1.0

(vulgair; neologisme)

begeerlijke en seksueel aantrekkelijke moeder, vooral in de ogen van jongere mannen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een milf…

is een moeder; is een vrouw; is een persoon

  • [Leeftijd] is meestal boven de dertig jaar
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een moeder; is seksueel aantrekkelijk of begeerlijk, vooral voor jongere mannen

    Algemene voorbeelden


    Een 'milf' was vast een gemuteerde Elf uit Middle-earth, met schattige puntoortjes en een ondeugend snoetje. Toen buurvrouw C. me later echter uit de droom hielp (Sprookjesfiguur? 't Is maar wat je daaronder verstaat!) was ik best geschokt. Dat we voor zoiets überhaupt een benaming (nodig) hebben! In Amsterdam, zo bleek gisteravond maar weer, zijn ze wat directer. Tot mijn verbazing werd vriendin F. en mij tijdens onze wandeltocht van restaurant naar trein twee keer milf toegeroepen. (Ik neem tenminste aan dat het woord "Milfies!" ook aan de milf verwant is.) Daar stond ik toch wel even van te kijken.

    http://www.vrouwonline.nl/gossip/nieuwtjes/milf,

    Brandon, Anthony, Nate en Josh zijn vier jeugdvrienden die samen naar dezelfde universiteit gaan. Het studeren lukt hen aardig, maar met de meisjes van hun leeftijd klikt het niet echt. Ze ontdekken echter dat de wat oudere sexy vrouwen en knappe moeders, de zogenaamde milfs, aardig opwindend kunnen zijn. En al snel hebben ze de smaak te pakken.

    http://www.bol.com/nl/p/milf/1002004011286084/

    Into The Great Wide Open. Het leukste festival van Nederland voor zwetende vaders, baby's die nog geen ziel of bewustzijn hebben, kinderen die bekers verzamelen, kinderen die klimmen, kinderen die dansen, kinderen die schreeuwen, de verdwaalde potentiële VICE-lezer, kinderen die zwemmen en milfs. En dan heb ik het niet over het Moro Islamic Liberation Front, maar over mooie moeders. Er liep een fantastische verzameling mooie moeders rond op ITGWO.

    http://www.vice.com/nl/read/op-milfjacht-op-into-the-great-wide-open,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Etymologie


    Aard herkomst leenwoord
    Vroegste datering 2003
    Brontaal Amerikaans Engels
    Vorm in brontaal milf
    Betekenis in brontaal idem
    Samenhangende woorden (vorm) dilf; filf; gilf