millenniumgeneratie


millenniumgeneratie 1.0

(neologisme)

generatie die geboren is tussen de jaren 1975 en 1990; generatie die zich rond het millennium ontwikkelde; generatie die rond het millennium puber of jong-volwassene was; generatie Y

Semagram (extra betekenisinformatie)


De millenniumgeneratie…

is een generatie

  • [Leden] bestaat uit mensen die geboren zijn tussen 1975 en 1990
  • [Toestand algemeen] is de generatie die zich rond het millennium ontwikkelde; was rond het millennium puber of jong-volwassene

    Algemene voorbeelden


    Leden die behoren tot Generatie Y, ook wel millennium-, netwerk- of internetgeneratie genoemd, zijn geboren tussen circa 1975 en 1990 en opgegroeid in een tijd van technologische vooruitgang en economische voorspoed. Ze hebben nooit échte zorgen gehad over geld of werk (zoals de Babyboomers en Generatie X), maar hebben bij hun ouders wel gezien wat het betekent als hard werken op de eerste plaats staat. Het grootste verschil ten opzichte van eerdere generaties is het bewustzijn van de grote diversiteit aan keuzes en kansen die Generatie Y tot haar beschikking heeft. Ze hoeven het niet persé beter te doen dan de generatie voor hen, maar wel anders.

    http://www.koffie-bubbels.nl/files/artikelen/23.pdf,

    Multitasken is op de werkvloer de sterkste kant van mensen die geboren zijn in de jaren 1980, de zogenaamde millenniumgeneratie of kortweg Millennials. Centraal binnen hun verwachtingen staat dat ze werken om te leven, in plaats van leven om te werken.

    De Standaard,

    Het beste rekruteringsinstrument om werkzoekenden geboren na 1980, ook wel Generatie Y of de millenniumgeneratie genoemd, aan te trekken zijn bedrijfswebsites en online vacaturebanken.

    http://www.6minutes.be/Artikel.aspx?ArtikelID=1629&RubriekID=4,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 1999
    Benoemingsmotief Wordt zo genoemd omdat deze generatie zich rond het millennium ontwikkelde.
    Bijzonderheden Het begin- en eindjaartal van deze generatie varieert enigszins in de bronnen.