muziekrecensent


muziekrecensent 1.0

iemand die zich, voor zijn beroep of uit liefhebberij, bezighoudt met het beoordelen of recenseren van muziekuitingen, bv. muziekopnamen en muziekvoorstellingen, en muziek en muziekgenres in het algemeen, meestal via een schriftelijke recensie in een krant of een tijdschrift; iemand die muziekrecensies schrijft

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een muziekrecensent…

is een recensent; is een persoon

  • [Toepassingsgebied of bereik] recenseert muziekuitingen, bv. muziekopnamen en muziekvoorstellingen en muziek en muziekgenres in het algemeen

    Algemene voorbeelden


    Aan het oordeel van de muziekrecensent wordt zwaar gewicht toegekend. Hij is immers de onderzoekende journalist, meestentijds behept met een musicologische achtergrond, die in volstrekte onafhankelijkheid een selectie maakt uit het nog immer grote aanbod klassieke cd's, om daar vervolgens zijn deskundige licht over te laten schijnen.

    http://www.prelude-klassiekemuziek.nl/luister.html,

    Vanuit de optiek van een muziekrecensent is belangwekkend, hoe de grote muziek - onttrokken aan de vigerende concertpraktijk - in een andere licht geplaatst kan worden.

    Meppeler Courant,

    Combinatiemogelijkheden


    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: van

    • een muziekrecensent van een krant

    Dus dat concert. Misschien eens bellen naar Leo Vaerten. De muziekrecensent van zijn krant beschikt vanzelfsprekend over alle mogelijke informatie.

    Liliane, of De spiegelingen van leugen en liefde, Clem Schouwenaars,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding