oefeninterland


oefeninterland 1.0

interland die niet voor een officieel kampioenschap meetelt, maar gespeeld wordt om te oefenen; vriendschappelijke interlandwedstrijd

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een oefeninterland…

is een interland; is een wedstrijd; is een strijd

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] wordt louter gespeeld om te oefenen

  Algemene voorbeelden


  In aanloop naar het WK 2010 in Zuid-Afrika spelen de deelnemende landen veel oefenduels. Dinsdag werden er vier oefeninterlands gespeeld, waarbij ook alle landen uitkomen op het WK.

  http://soccer4u.nl/nieuws/9861/Uitslagen-oefeninterlands-dinsdag-1-juni,

  Het publiek op de tribune juicht uitgelaten, alsof we het over iets belangrijkers dan een oefeninterland hebben.

  Het leukste jaar uit de geschiedenis van de mensheid, Ronald Giphart,

  Nederland- Roemenië stond voor Oranje in het teken van de recuperatie. Na een week van herstel langzaam weer starten met het opladen van de accu voor EURO 2000. Zie daar het uitgangspunt van de oefeninterland in de Amsterdam ArenA.

  De Telegraaf,

  'Het kan niet zo zijn dat omwille van een tv-contract de Nederlandse competitie en de wedstrijden om de beker moeten wijken voor de inpassing van een vriendschappelijke interland', schrijven de coaches. Zij noemen in de hiërarchie van belangrijkheid oefeninterlands pas op de zesde en laatste plaats.

  NRC,

  Bryan Roy kon nauwelijks voor gevaar zorgen in de verdediging van Blackburn. De Amsterdammer is niet geselecteerd voor de oefeninterland woensdag tegen Frankrijk.

  NRC,

  Bondscoach Louis van Gaal liet al voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Engeland doorschemeren dat ook hij gecharmeerd is van dat systeem, waarbij de buitenste verdedigers bij balbezit middenvelders worden. In dat concept versloeg Oranje vorig jaar in een oefeninterland topland Spanje met 2-1.

  Algemeen Dagblad,

  Romario heeft geweigerd volgende week voor de nationale ploeg van Brazilië uit te komen. De wereldkampioen speelt op 22 februari een oefeninterland in Forteleza tegen Slowakije.

  NRC,

  De spelersgroep van Ajax boycot de oefeninterland uit onvrede over de chaotische programmering van de competitie en de nationale beker.

  NRC,

  Paul Bosvelt is de verrassing in het Nederlands elftal. Op 29 maart debuteerde hij in Oranje in de oefeninterland tegen België in Brussel, 2-2.

  Metro,

  "Tweeënhalve week geleden was ik op het terrein van Bloemendaal, toen daar een oefeninterland tussen Nederland en Australië werd verspeeld."

  Haarlems Dagblad,

  Als Leekens de aanvallers Strupar en Emile Mpenza, die zo aardig op elkaar lijken ingespeeld, nu eens eerder had samengebracht dan in de tweede helft van de voor hem noodlottige oefeninterland tegen Finland [...] - wat dan, verzint Staelens als tegenvraag.

  Haarlems Dagblad,

  Duidelijk werd in navolging van eerdere uitlatingen wel dat het hem vreemd te moede is geweest Gullit in het lijstje te plaatsen van spelers die gisteren bij de oefeninterland Nederland-Frankrijk officieel afscheid namen van Oranje.

  NRC,

  'Problemen genoeg, maar we komen er wel uit', zei de KNVB-woordvoerder. 'We hopen de wedstrijd tegen Portugal gewoon op de vastgestelde datum af te werken. Hetzelfde geldt voor de oefeninterland tegen Frankrijk.'

  Meppeler Courant,