omroepgids


omroepgids 1.0

((vooral) in Nederland)

weekblad met informatie over alle televisieprogramma's en radioprogramma's dat door een specifieke omroep uitgebracht wordt; televisiegids, verbonden aan een specifieke omroep

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een omroepgids…

is een blad

  • [Herkomst of oorsprong] is verbonden aan een specifieke omroep

    Algemene voorbeelden


    Kijkwijzer, het vorige maand ingestelde keuringssysteem voor bioscoopfilms, werkt vanaf deze week ook voor tv-programma's. In de omroepgidsen wijzen pictogrammen in combinatie met leeftijdsaanduidingen op mogelijk schadelijke invloeden.

    NRC,

    Omroepen mogen hun exclusieve rechten op programmagegevens niet misbruiken om concurrerende omroepgidsen uit de markt te weren.

    NRC,

    Het einde van de Koude Oorlog viel uiteindelijk samen met zijn dood. Ze trof hem aan, met de omroepgids in de hand, op zoek naar het laatste radiostation dat er geen gewag van maakte.

    De langverwachte, Abdelkader Benali,

    Combinatiemogelijkheden


    met ander, nevengeschikt substantief


    • een omroepgids, een familietijdschrift of een jeugdblad
    • dagbladen en weekbladen, wetenschappelijke en literaire tijdschriften, verenigingsbladen, omroepgidsen, kerkbodes, enzovoort
    • advertenties, programmaoverzichten, omroepgidsen, filmladders

    Een abonnement op een omroepgids, een familietijdschrift of een jeugdblad is volgens de wethouder ook geen noodzakelijke voorwaarde voor een zinvol bestaan.

    Rotterdams Dagblad,

    Het Documentatiecentrum verwierf sinds haar oprichting in 1971 protestantse periodieken in maten en soorten: dag- en weekbladen, wetenschappelijke en literaire tijdschriften, verenigingsbladen, omroepgidsen, kerkbodes, enzovoort.

    http://www.vu.nl/hdc/BNPP/index.html,

    De pictogrammen zijn onder meer te vinden in advertenties, programmaoverzichten, omroepgidsen, filmladders en op de verpakkingen van video's, dvd's en cd-roms.

    http://www.nvpi.nl/