onderwijsmogelijkheid


onderwijsmogelijkheid 1.0

mogelijkheid om onderwijs te volgen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een onderwijsmogelijkheid…

is een mogelijkheid

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de mogelijkheid tot het volgen van onderwijs

    Algemene voorbeelden


    Te weinig gedetineerden zijn op de hoogte van de onderwijsmogelijkheden. Vooral de mogelijkheden tot zelfstudie zijn onvoldoende bekend.

    http://www.wvc.vlaanderen.be/welzijnenjustitie/beleid/documenten.htm,

    Tegen het eind van de negentiende eeuw streden steeds meer vrouwen gezamenlijk voor hun recht op arbeid, onderwijsmogelijkheden en het kiesrecht.

    http://www.let.uu.nl/hist/info/VVG/nl/dossiers/fiets.html,

    In eerste levensbehoeften, onderwijsmogelijkheden en recreatie wordt voorzien in de voor de eerste fase centraal gelegen voorzieningen.

    http://www.emmen.nl/

    Bezuinigingswoede maakte ook de universitaire managers blind voor nieuwe ontwikkelingen. Door bij elkaar te rapen wat er aan onderwijsmogelijkheden her en der binnen de universiteit voorhanden was is de nieuwe opleiding op een slof en een oude schoen begonnen. In betere tijden en bij een aantoonbaar succes van de opleiding, zo werd beloofd, zouden de investeringen wel volgen.

    http://www.radboudstichting.nl/,

    Als u voor een bepaalde periode met uw kind(eren) naar het buitenland gaat, is de voortgang van het onderwijs belangrijk. De keuze voor een school op de plaats van bestemming is afhankelijk van veel factoren; leeftijd van uw kind(eren), het onderwijsniveau, de gezinssamenstelling, het land van verblijf en de onderwijsmogelijkheden op de plaats van bestemming. Indien mogelijk moeten ook de onderwijsmogelijkheden bij terugkeer naar Vlaanderen of bij een mogelijke overplaatsing naar een ander land, meegenomen worden.

    http://users.pandora.be/kraeye/COMENIUSfase1.htm

    Driekwart van de inwoners is redelijk goed te spreken over de winkelvoorzieningen, uitgaansmogelijkheden, verenigingsleven, onderwijsmogelijkheden en culturele voorzieningen.

    Meppeler Courant,

    Combinatiemogelijkheden


    als subject bij een werkwoord


    • zich beperken

    Franstaligen kunnen wel aan afstandsonderwijs doen maar anderstaligen meestal niet. Hun onderwijsmogelijkheden beperken zich tot de lessen Nederlands voor anderstaligen die soms in de gevangenis georganiseerd worden.

    http://www.wvc.vlaanderen.be/welzijnenjustitie/beleid/documenten.htm,

    als object bij een werkwoord


    • onderwijsmogelijkheden bevorderen

    Grundtvig tracht de kwaliteit, de Europese dimensie, de beschikbaarheid en de toegankelijkheid van levenslang leren via volwassenenonderwijs in de breedste zin van het woord te vergroten om betere onderwijsmogelijkheden te bevorderen voor diegenen die het schoolsysteem hebben verlaten zonder basisvaardigheden, en om een impuls te geven aan innovatie via alternatieve leertrajecten.

    http://www.europeesplatform.nl/,

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: van

    • onderwijsmogelijkheden van mensen

    De index combineert economische factoren met indicatoren als levensverwachting, onderwijsmogelijkheden en koopkracht van de mensen.

    De Standaard,

    Voorzetsel: voor

    • onderwijsmogelijkheden voor kinderen
    • onderwijsmogelijkheden voor volwassenen

    Het is dan ook belangrijk dat u de onderwijsmogelijkheden voor uw kind(eren) in kaart kan brengen. Waar kan u de nodige informatie vinden?

    http://users.pandora.be/kraeye/COMENIUSfase1.htm

    Factoren die remigratie belemmeren: De helft tot een derde van de geïnterviewden ervaart de gezondheidszorg, de sociale voorzieningen en de onderwijsmogelijkheden en arbeidskansen voor kinderen in Nederland als belemmerende factoren.

    http://www.nmigratie.nl/

    Universiteiten die onderzoek verrichten en/of onderwijsactiviteiten voor volwassenen uitvoeren of onderwijsmogelijkheden voor lerende volwassenen aanbieden.

    http://www.europeesplatform.nl/,

    onderwijsmogelijkheid 1.1

    instelling voor het geven van onderwijs; onderwijsinstelling; school

    Betekenisbetrekking


    metonymie
    Betrokken betekenissen 1.0 : 1.1

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een onderwijsmogelijkheid…

    is een school

    • [Toepassingsgebied of bereik] draagt zorg voor het geven van onderwijs

      Hoofdsemagram: school


      Algemene voorbeelden


      Meer dan honderd jaar geleden startten de Broeders van O.L. Vrouw van Lourdes op initiatief van hun stichter EH Stefaan Glorieux een onderwijsmogelijkheid om jongeren een vak te leren. Het werd de basis van een onderwijscomplex in Oostakker waar de vakschool stapsgewijze evolueerde naar een volwaardige technische school in de nijverheidssector.

      http://www.edugo.be/secundair-onderwijs/glorieux/algemeen/opvoedingsproject/