onderzoeksleider


onderzoeksleider 1.0

iemand die een onderzoek leidt; leider van een onderzoek
Het betreft met name wetenschappelijk en justitieel onderzoek.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een onderzoeksleider…

is een leider; is een persoon

  • [Activiteit of handeling] leidt een onderzoek, meestal een wetenschappelijk of een justitieel onderzoek; heeft de leiding over een onderzoek

    Hoofdsemagram: leider


    Algemene voorbeelden


    Hij is historicus en werkt als onderzoeksleider aan een langetermijnonderzoek van de arbeidsmarkt en de gezinssituatie tussen 1750 en 1900.

    De Standaard,

    Dat is een pleidooi voor onderzoeksleiders die ook met zulk wetenschappelijk werk vertrouwd zijn, het van dichtbij volgen, stimuleren en begeleiden.

    http://www.aup.nl/pdf/JaarredesUvA2000.pdf,

    Combinatiemogelijkheden


    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: bij

    • onderzoeksleider bij het Weense Internationaal Instituut voor Toegepaste Systeemanalyse
    • onderzoeksleider bij het laboratorium voor Levensmiddelentechnologie van de KU Leuven
    • onderzoeksleider bij het Nationaal Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek

    Dat verklaarde professor Wolfgang Lutz, onderzoeksleider bij het bekende Weense Internationaal Instituut voor Toegepaste Systeemanalyse, op het jaarkongres van de Amerikaanse wetenschap.

    De Standaard,

    Paul Tobback, onderzoeksleider bij het laboratorium voor Levensmiddelentechnologie van de KU Leuven, weet het uit ondervinding, nadat zijn ploeg verscheidene distributiebedrijven ter kontrole langsliep.

    De Standaard,

    De auteur is onderzoeksleider bij het Nationaal Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek en gastprofessor aan de Universiteit Gent.

    De Standaard,

    Voorzetsel: voor

    • onderzoeksleider voor het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen

    Als onderzoeksleider voor het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen verricht hij fundamenteel onderzoek naar de kennistheoretische en methodologische grondslagen van een muziek-wetenschap die vertrekt van de muziek als klinkend gegeven.

    http://www.ipem.ugent.be/musicologie/musicologie.html

    met ander, nevengeschikt substantief


    • onderzoeksleider en onderzoeksdirecteur
    • postdoctoraal onderzoeker of onderzoeksleider

    Het is juist dat het aantal van de vorsers met een mandaat Onderzoeksleider en Onderzoeksdirecteur veel te gering is.

    http://sun.fwo.be/index.php?lang=

    Het FWO-Vlaanderen keurde 26 aanvragen goed voor nieuw postdoctoraal onderzoeker of onderzoeksleider.

    http://aivwww.rug.ac.be/PublicRelations/jaarverslag/,

    met eigennaam


    Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft het onderzoek van de Tweede Kamer naar de UMTS-veiling belemmerd. Dat zegt de onderzoeksleider Ros van de Erasmus-Universiteit.

    NOS Nieuws,

    De genetisch gewijzigde muizen hebben minder dan half zoveel vet als hun normale soortgenoten, ook al hebben ze evenveel vetcellen. Wanneer ze een vet dieet voorgeschoteld krijgen - "het dieet van de gemiddelde Amerikaan", zei onderzoeksleider Stanley McKnight, werden ze toch niet vet.

    De Standaard,

    "Het zou een heksentoer zijn geweest om patiënten al na anderhalf uur in het ziekenhuis te krijgen", legt onderzoeksleider Thomas Kwiatkowski van het Long Island Jewish Medical Center uit in het tijdschrift Science.

    De Standaard,

    Onderzoeksleider Wojciechom haalt ons na anderhalve dag treinen af bij het station van Krakau.

    De Standaard,

    "Het is van groot belang om eerst de achtergronden van de Islamitische Slagerijen in Nederland goed voor ogen te hebben, alvorens het praktijkonderzoek te starten", aldus onderzoeksleider drs. Vernon Wei-Yun.

    http://www.halalfood.nl/slager.htm

    Onderzoeksleider Edward U. Condon constateerde dat er zeker onverklaarde meldingen waren, maar dat er al met al geen reden was om het verschijnsel verder wetenschappelijk te onderzoeken.

    http://www.skepsis.nl/s-frames.html,

    Onderzoeksleider Freedolph Anderson van Eastern Virginia Medical School, dat het middel voor het farmaceutische bedrijf Barr uitprobeert op proefpersonen, maar die zelf op het idee kwam patent aan te vragen, meldt dat de laatste onderzoeksgegevens over Seasonale net binnen zijn.

    Intermediair,

    Stamcelkweek Onderzoeksleider G. Hodgen gebruikte 40 embryo's om een stamcelkweek te maken.

    ANP,

    Een antipathie die onderzoeksleider Gerard van Beynum niet kan begrijpen, maar waar hij heeft leren mee leven.

    De Standaard,

    "Tabaksrook inademen is niet hetzelfde als een sigaret roken", vindt onderzoeksleider Jeffrey Idle, van de Noorse universiteit van Wetenschap en Technologie.

    De Standaard,

    Onderzoeksleider Lang zei vanmorgen tijdens een persconferentie dat de identiteit van 159 slachtoffers inmiddels met 90 procent zekerheid is vastgesteld.

    NRC,

    De dood aangetroffen Nicky Verstappen lag er "bijna sereen" bij, zegt tactisch onderzoeksleider M. Vincken van de politie.

    De Limburger,

    Volgens onderzoeksleider Michel De Wilde moeten we de komende tien jaar geen vaccin tegen kanker verwachten.

    De Standaard,

    Overigens is sinds november ook onderzoeksleider Pascale Ehrenfreund bij de astrobiologie-groep vertrokken, omdat ze een hoogleraarspositie aangeboden kreeg aan de Universiteit van Amsterdam.

    http://www.leidenuniv.nl/mare/2004/16/0702.html,

    "Biologisch gezien is dat ook logisch", zegt onderzoeksleider professor Matthew Gillman.

    De Telegraaf,

    De resultaten zijn volgens onderzoeksleider professor Pierre François evenwel een beetje misleidend omdat de kleinste boekhandels de enquêteformulieren niet beantwoordden.

    De Standaard,

    Onderzoeksleider professor Wim Derksen: 'Natuurlijk zijn er talloze voorbeelden te geven van inefficiënte procedures bij de overheid, en het lijkt me heel verstandig dat politici daartegen iets willen ondernemen, maar het is onmogelijk om er een bedrag aan te koppelen.'

    http://www.groene.nl/1998/29/ab_telraam.html,

    Volgens onderzoeksleider R. Urgert hoeven drinkers van filterkoffie niet bang te zijn voor zulke verhogingen.

    De Standaard,

    En wat betreft het feit dat je al een Amerikaans gebrek aan smaak moet hebben om groot boven lekker te verkiezen: dat is geen feit, zegt onderzoeksleider Richard Simpson.

    De Standaard,

    "Noah zal het eerste bedreigde dier zijn dat wij de loopplank van de ark opsturen", aldus onderzoeksleider Robert Lanza van het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Advanced Cell Technology, waar de ingreep is verricht.

    NRC,

    De serieverkrachter van Utrecht heeft mogelijk meer vrouwen aangevallen dan de veertien tot nu toe bekende slachtoffers. Ook is het niet zeker dat de meest gezochte man van Utrecht en omstreken sinds begin december niet meer actief was. Dat zegt onderzoeksleider B. van Delden.

    Meppeler Courant,

    Volgens onderzoeksleider Camillo Ricordi van de geneeskundefakulteit van de universiteit van Miami, een van de leidende figuren in het domein, komt het omdat de overgeplante cellen geleidelijk afsterven: na een jaar is zowat de helft uitgeteld.

    De Standaard,

    Onderzoeksleider Chris Higgins schat dat het nog een tiental jaar duurt voor het onderzoek uitmondt in een bruikbare behandeling.

    De Standaard,

    'Kort na het vertrek was er al een defect dat verband zou kunnen houden de brand', zei onderzoeksleider Christian Tisch.

    de Volkskrant,

    Onderzoeksleider Chuck Meyers vertelde alvast aan New Scientist dat hij geen geld kreeg van inlichtingendiensten en dat het onderzoek betaald werd uit een eigen potje van Sandia voor niet-besteld onderzoek, maar dat hij nu wel met de CIA praat over toepassingen.

    De Standaard,

    Onderzoeksleider dr. Hans ter Meulen is eerlijk genoeg om te melden dat vooral de geldschieter die gewaagde stap heeft gezet.

    De Standaard,