opheffingsuitverkoop


opheffingsuitverkoop 1.0

totale uitverkoop bij opheffing; totale uitverkoop als een zaak, een winkel of winkelconcern opgeheven wordt; liquidatie-uitverkoop
Vooral in literaire taal ook in figuurlijk verband.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Opheffingsuitverkoop…

is uitverkoop

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een totale uitverkoop van de aanwezige producten
  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een uitverkoop bij opheffing, bij liquidatie van een zaak, winkel of winkelconcern

    Algemene voorbeelden


    'Een voorwaarde voor de toekomstige samenwerking is dat er geen of nauwelijks meer voorraden in het bedrijf zijn per 1 juli. Vandaar dat alle bestaande voorraden en alle goederen die nog binnenkomen, tegen gereduceerde prijzen zullen worden verkocht. Omdat het voor ons om een beëindiging van ons bedrijf in zijn huidige vorm gaat, noemen wij het opheffingsuitverkoop. Deze gaat de eerste week van maart van start.'

    Meppeler Courant,

    Opheffingsuitverkoop. Diep geschokt zag ik dit bord op de gevel van mijn favoriete tassenwinkel in Amersfoort prijken toen ik er vorige week langsliep. Ik was hoogstverbaasd, want in mijn beleving liep de winkel altijd heel goed.

    http://www.supplychainmagazine.nl/tag/opheffingsuitverkoop/,

    Hij overnachtte in het portiek van een winkel waar hij 's morgens in de opheffingsuitverkoop voor een appel en een ei het aantrekkelijkste koopje in de wacht wilde slepen.

    De tandeloze tijd. Dl. 1: Vallende ouders, A.F.Th. van der Heijden,

    Ik liep weg van de onttakeling van hun droom. Het sluiten van de zaak net voordat ze failliet zouden gaan. Alleen een karig pensioentje in het verschiet. De opheffingsuitverkoop. Meer klanten op een dag dan anders in een kwartaal. Eén keer ging ik kijken. Het was onverdraaglijk. Mijn grijze vader die geduldig hebberige vrouwen adviseerde over kleurcombinaties in borduurgaren.

    Blauwbaard, Pauline Slot,

    Van crisis is inderdaad weinig te merken. Er zijn minder opheffingsuitverkopen dan in Amsterdam, de skyline wordt doorstoken door gigantische wolkenkrabbers in aanbouw, en in de City zwermt het nog steeds van bankiers die nét iets eleganter gekleed zijn dan op de Zuidas.

    http://www.deburen.eu/nl/nieuws-opinie/detail/olympische-spelen-hardhoofd-poetry-parnassus-sport-one-minutes,

    Woonwinkels zetten regelmatig een aantal designmeubels in de uitverkoop waarbij de kortingen hoog kunnen oplopen. Wie weet wat daar allemaal tussen zit! Houdt ook je ogen open voor opheffingsuitverkopen. Wie weet kun je wel een mooi showroommodel op de kop tikken voor een prikkie!

    http://www.furnicons.com/blog/ruimte-inrichten/slaapkamer-inrichten,

    Man Bijt Hond komt met een nieuwe rubriek waarin de eigenaars van zaken met opheffingsuitverkoop centraal staan. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor de trend dat aparte winkeltjes steeds vaker plaatsmaken voor grote ketens.

    https://www.ziggo.nl/#entertainment/nieuws/artikel/15993455/man-bijt-hond-duikt-in-opheffingsuitverkoop,

    Mijn moeder pochte overdreven op de spijkerbroeken die duidelijk niet konden bleken en die zo lelijk waren dat de adem je in de keel bleef steken. Maar als mijn moeder teksten hoorde als verbouwingsopruiming opheffingsuitverkoop drie halen twee betalen of alleen al het woord koopjes dan kreeg ze een andere kleur, net als een toverbal.

    De dag van de jas, Nelleke Zandwijk,

    Leeg was zijn depot. En waarom? Omdat hij gevangen zat in een ander depot. Nu dan. Een grote opheffingsuitverkoop, dat stond hem te doen. Al mijn ideeën gaan hier voor spotprijzen weg. Antiek en curiosa. Wie heeft er belangstelling voor dit snoezige denkmodelletje?

    Opwaaiende zomerjurken, Oek de Jong,

    Schrijfbedrijf J. Voorlandt heeft opheffingsuitverkoop gehouden. Alles wat ik nu bezit zijn haar brieven, de eerste heb ik nog tussen het huisvuil vandaan kunnen halen, hij stinkt, maar de andere stinken niet en de laatste, deze hier (dat was de vierde, of de vijfde die hij inmiddels van haar had ontvangen) ruikt zelfs naar fresia's.

    Winterlicht. Een vergeetboek, Jeroen Brouwers,

    Combinatiemogelijkheden


    met substantief ervoor


    • de tekst opheffingsuitverkoop

    In deze tijd van economische crisis kom je het steeds vaker tegen op winkelruiten: posters met de schreeuwende tekst 'Opheffingsuitverkoop!'. De grappige, leuke, handige en mooie winkeltjes verdwijnen uit het straatbeeld.

    http://www.ster.nl/nieuws/2012/11/19/opheffingsuitverkoop-bij-man-bijt-hond,

    met ander, nevengeschikt substantief


    • seizoensuitverkopen, opruimingsuitverkopen of opheffingsuitverkopen
    • seizoensuitverkopen, faillissementsuitverkopen of opheffingsuitverkopen

    De voorwaarden die wij hanteren voor deze laagste prijs-garantie zijn: Het betreffende artikel moet geheel identiek zijn. Deze garantie geldt alleen voor Nederland, België en Duitsland. Voor het bepalen van de prijs hanteren wij de prijs inclusief vervoerskosten en BTW. Prijzen gehanteerd bij einde seizoens-, opruimings- of opheffingsuitverkopen zijn niet geldig.

    http://www.kanocentrale.nl/

    Deze verordening is niet van toepassing op bij nationale wetgeving gestelde voorwaarden voor seizoens-, faillissements- of opheffingsuitverkopen, behalve wanneer dergelijke voorschriften het aanbieden van kortingen beperken.

    http://www.europa-nu.nl/id/vi7jgsyl4jzo/gewijzigd_voorstel_voor_een_verordening,