pleerol


pleerol 1.0

(zeer informeel)

kartonnen rol waaromheen afscheurbare velletjes wc-papier in aaneengesloten vorm gewikkeld zijn; rol wc-papier; wc-rol; closetrol; toiletrol

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een pleerol…

is een voorwerp

      Hoofdsemagram: wc-rol


      Algemene voorbeelden


      Het zou verboden moeten worden!!! Lekkere wijven op de camping die met een pleerol richting sanitair-gebouw slenteren en vervolgens een half uur later terugkeren met een rood aangelopen hoofd.

      http://forum.fok.nl/topic/744501,

      Het zal vast al eerder besproken zijn maar ik vind het nergens terug: hoe vinden jullie dat een pleerol moet hangen, met het losse uiteinde van de muur af of er juist tegenaan? En waarom?

      http://forum.fok.nl/topic/300502,

      Acht pleerol satijnzacht, want meneer heeft aambeien. Zo'n pot sperti op de wastafel. Genoeg om een zeppelin te laten verschrompelen.

      De kus, Jan Wolkers,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding


      pleerol 1.1

      (zeer informeel)

      kartonnen kokertje dat deel uitmaakt van een wc-rol; wc-rolletje; closetrolletje; toiletrolletje
      Vaak, vooral door kinderen op school, gebruikt om ermee te knutselen.

      Algemene voorbeelden


      Mijn moeder was een vrouw die ook zonder dat de kleuterschooljuf het vroeg toiletrollen spaarde. Zodat als knutseluur aanbrak, ik steevast met een enorme zak kapotte sokken voor handpoppen, keukenrollen voor verrekijkers en kranten voor papier-maché indruk kon maken. Bij sommigen zijn die lessen blijven hangen en blijkt de pleerol nog steeds creatief gebruikt te worden.

      http://www.bright.nl/knutseltip-voor-je-pleerol-op-de-lowlands-camping,

      Hallo, er moet me even iets van het hart, ik luister altijd naar jullie programma zo ook nu maar waar ik me mateloos aan erger is het slechte geluid dat jullie produceren vreselijk gewoon, of jullie door een pleerol praten.

      http://www.tboek.nl/gastenboek/omroepdelft/2/,