postzegelverkoop


postzegelverkoop 1.0

verkoop van postzegels; het verkopen van postzegels; zegelverkoop
In het meervoud wel te onderscheiden van postzegelverkopen in de betekenis 'het verkopen van postzegels', dat is samengesteld uit het substantief postzegel en het werkwoord verkopen.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Postzegelverkoop…

is verkoop

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de verkoop van postzegels

    Hoofdsemagram: verkoop


    Algemene voorbeelden


    Een andere wijze van postzegelverkoop. Heel lang geleden propageerde de PTT de verkoop van méér dan één zegel tegelijk: één is géén. PTT dacht hierbij echter steeds aan een verbeterde dienstverlening. Loketpostzegelboekjes met 24 zegels van de meest courante waarden t.b.v. particulieren en complete rollen van 500 of 1000 zegels t.b.v. de bedrijven. En dat alles ruim vóór 1960.

    http://www.galeoptix.nl/fila/ned/nl_hang_and_sell_prehistorie.htm,

    Het idee voor de Ajax-postzegel werd voor Pannekoek ontworpen door Gerrit Heinen van GHR in Staphorst. De zegel, uitgevoerd in de clubkleuren rood en zwart op een witte ondergrond, refereert aan de successen van Ajax in 1994 en 1995, zoals de Champions Leaugue. Het licentieburo van Ajax, dat de commerciële zaken voor de voetbalclub regelt, bleek echter minder gelukkig met het idee van Nico Pannekoek. Pannekoek kreeg dan ook het verzoek om te stoppen met de postzegelverkoop. De redenen: de verkoop zou te regionaal zijn, en Pannekoek beschikt niet over het benodigde landelijke distributienetwerk voor een dergelijke onderneming.

    Meppeler Courant,

    Deutsche Post heeft een goed kwartaal achter de rug. Door een stijging van de postzegelverkopen nam het operationele resultaat toe van 906 naar 951 miljoen euro.

    http://archief.nrc.nl/index.php/2003/Mei/7/Economie/19/Winstgroei+bij+Deutsche+Post//check=Y,

    De unieke postzegelverkoop van streekmuseum de Zilverreiger was een succes, maar toch liep niet alles van een leien dakje.

    http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=I92H6O2B,

    De postzegelverkoop voor de actie EndPolioNow blijft een groot succes. Veel Rotaryclubs en individuele Rotarians hebben totaal (stand per 1 juli 2010) meer dan 234.000 postzegels gekocht en hiermee al meer dan € 52.500 bijeengebracht voor de actie End Polio Now.

    http://www.rotary.nl/alphenaandenrijn/Archief/diversen_archief/De%20postzegelverkoop%20voor%20de%20actie%20ENDPOLIONOW%20blijft.docx/,

    Het handelscomité Kortrijk-ZO! neemt nieuwe initiatieven. Zo werd een postzegelverkoop georganiseerd. De opbrengst van 1.440 euro ging naar vzw De Zonnebloem en naar de Sint-Michielsbeweging, beide uit Kortrijk.

    http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=CP33IBVI,

    Woordfamilie


    Overige woordfamilieleden