zegelverkoop


zegelverkoop 1.0

verkoop van zegels, met name postzegels en spaarzegels; het verkopen van postzegels of andere zegels of bonnen die een zekere geldwaarde vertegenwoordigen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Zegelverkoop…

is verkoop

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de verkoop van zegels of waardebonnen, in het bijzonder van postzegels en spaarzegels

    Hoofdsemagram: verkoop


    Algemene voorbeelden


    Kinderpostzegels Nederland zorgt er met de zegelverkoop voor dat zoveel mogelijk van die kinderen toch onderwijs kunnen krijgen. Op woensdag gaan kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen langs de deuren om kinderpostzegels en kaarten te verkopen.

    http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/1941771/2010/09/28/Noortje-Herlaar-bestelt-eerste-kinderpostzegels.dhtml,

    Er was een sponsorloop en een postzegelontwerpwedstrijd voor jongeren georganiseerd. De opbrengst van de loop en de zegelverkoop is gedoneerd aan het Rode Kruis.

    http://www.teylingereind.nl/nl/p50ad0474e0c6a/jongeren-ontwerpen-kerstkaarten-voor-het-goede-doel.html

    Op 26 september start de kinderpostzegelactie. De kinderen zullen op pad gaan om met kaarten en zegelverkoop een beetje geld in te zamelen voor kinderen die het een stuk minder goed hebben dan zij.

    http://www.deleilinde.nl/infoseptember2012.html,

    Mensen die in de AH-winkels zegeltjes kopen kunnen bij inlevering van drie volle spaarboekjes deelnemingen in dit fonds ontvangen, en worden zo belegger. Everaert deelde mee dat de zegelverkopen sinds de opening van het fonds met 10 procent zijn gestegen.

    http://www.digibron.nl/search/share.jsp?uid=00000000012df7615253471c54a81143&sourceid=1011,

    Bent u net gestart met een webshop en bent u nog niet zeker van uw volume of werkt u in een niche markt waar uw volume onder de 500 pakketten per jaar zit. Geen probleem, TNT Post heeft ook voor u een oplossing. Via onze zegelverkoop in een TNT Post Shop, via een TNT Business Point of rechtstreeks bij ons, kan u zegels aankopen voor België, Nederland & Luxemburg en Europa.

    http://parcels-be-private.tntpost.com/nl/Pakket-versturen/Bedrijf.aspx

    Het hoofd van de eenheid van de Belastingdienst/ondernemingen te P (de Inspecteur) vond het niet aannemelijk dat het hier om verkopen aan verzamelaars ging en legde - onder andere ter zake van die zegelverkopen - een naheffingsaanslag op. Het Hof achtte aannemelijk dat 50 % van de zegelverkopen betrekking had op verkopen aan verzamelaars.

    http://www.wetboek-online.nl/jurisprudentie/ljnAA2407.html,

    TPG ontving zelf 140 miljoen euro uit de zegelverkoop. Een flink deel van deze bijslagzegels wordt nooit op brieven geplakt, omdat ze in laatjes blijven liggen of bij verzamelaars in albums verdwijnen. Goede doelen calculeren in hun begrotingen een vaste opbrengst uit 400.000 filatelisten.

    http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/archief/article/detail/1759612/2004/09/18/Liefdadigheid-met-een-bijsmaak.dhtml,

    Besloten werd om zegeltjes te laten drukken van 10 cent en deze iedere week te verkopen aan de leden en de kennissen van de N.A.R.V. In 1929 liep deze verkoop naar wens en werd er een behoorlijk bedrag bij elkaar gehaald [...]. Inmiddels was er met de zegelverkoop, ontvangen giften en de uitgifte van de stukken ongeveer 700 gulden bijeen gebracht.

    http://www.denbroam.eu/het_begin.html

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Overige woordfamilieleden