profcarrière


profcarrière 1.0

carrière van een prof, van een professional; carrière van iemand die zijn of haar sport als beroep beoefent; professionale carrière die een sportman of sportvrouw heeft gemaakt; professionele carrière als sportman of sportvrouw; profloopbaan

Semagram


Een profcarrière…

is een carrière

 • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de carrière van een prof, van een sportman of vrouw die zijn of haar sport als beroep beoefent

  Algemene voorbeelden


  'Hij vertelde klaarblijkelijk graag over football.' Hij zei dat hij te traag was voor een profcarrière, daarom gaf hij zijn beurs op en ging hij voor de krant van Champaign werken.

  De necrologieschrijver: een obsessieve zoektocht, Porter Shreve,

  Het sucesvolle Meppeler danspaar wil zowel in Latin- als in Ballroomdansen door naar de absolute amateurtop, waarop mogelijk een profcarrière kan volgen.

  Meppeler Courant,

  In 1934 was het team over zijn hoogtepunt, mede omdat een aantal belangrijke spelers niet meer beschikbaar was in verband met profcarrières in het buitenland.

  http://www.voetbalhistorie.net/sterven-in-schoonheid.htm

  Combinatiemogelijkheden


  als subject bij een werkwoord


  • beginnen
  • voorbij zijn

  Vier maanden geleden nog kon er geen lachje af bij Johnny Bosman. Als een dood vogeltje zat hij bij Anderlecht in de dug-out troosteloos voor zich uit te staren. Zijn profcarrière, die begon bij Ajax en hem via KV Mechelen en PSV in het Brusselse Astridpark bracht, leek op een dood spoor beland.

  NRC,

  Wielrenner Hans Dekkers uit IJzendijke gaat er van uit dat zijn profcarrière na dit jaar voorbij is. Dekkers (30), wiens contract bij Landbouwkrediet afloopt, denkt dat er geen andere profploeg meer voor hem zal komen.

  http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/dekkers-ik-denk-dat-mijn-profcarri%C3%A8re-voorbij,

  Eric Viscaal (ex-AA Gent) maakte de tweede goal voor De Graafschap tegen de ploeg, waar zijn profcarrière begon.

  De Standaard,

  als object bij een werkwoord


  • zijn profcarrière afsluiten
  • zijn profcarrière afwerken
  • zijn profcarrière beëindigen
  • zijn profcarrière starten
  • een profcarrière missen
  • hun profcarrières beleven

  Bart Voskamp (o.a. etappeoverwinningen in de Tour de France en ronde van Spanje) en Jan van Velzen (o.a. winnaar eindklassement Olympia's tour 2000) komen vertellen hoe zij hun profcarrières hebben beleefd.

  http://www.tcw79.nl/?q=content/lezing-bij-de-meteoor,

  Ook van de Uefa en de Belgische voetbalbond heeft Bosman nog geld te verwachten [...]. "Maar men zal begrijpen dat ik als voetballer een profcarrière heb gemist. En dat dit niet mijn schuld, maar die van de Uefa en de Belgische voetbalbond is geweest. Mag ik daar dan een schadevergoeding voor vragen?"

  De Standaard,

  Voor Nick Faldo is Eléa Estate - dat is de officiële benaming van het gloednieuwe 18-holes golfcomplex bij Paphos op Cyprus - zijn 25ste golfbaanontwerp, sinds hij eind jaren negentig een imposante profcarrière afsloot.

  http://www.golf.nl/reis/detail/groeidiamant-op-cyprus/

  Gisteren deed hij een beroep op Hansi Pflügler, die zijn profcarrière in de zomer van 1992 beëindigde.

  NRC,

  De 32-jarige Spanjaard, komende weken actief met de Once-ploeg in de Tour de France, wil meer tijd aan zijn gezin besteden. Olano startte zijn profcarrière in 1992.

  http://www2.omroep.nl/nos/tour2002/

  Ongewoon toch wel dat iemand zijn profcarrière compleet afwerkt onder één en hetzelfde bewind.

  De Standaard,

  met adjectief ervoor


  • een, zijn eigen profcarrière
  • een, zijn imposante profcarrière
  • een, zijn korte profcarrière
  • een, zijn lange profcarrière
  • een, zijn mooie profcarrière
  • een, zijn prachtige profcarrière
  • een, zijn verdienstelijke profcarrière
  • een van de langste profcarrières

  Voor Berasategui betekende de overwinning in Nice de tweede toernooizege in zijn nog korte profcarrière.

  Meppeler Courant,

  Zelf heeft Ed Ridderhof een mooie profcarrière achter de rug en heeft hij voornamelijk furore gemaakt op het middenveld en in de verdediging van de clubs uit de regio Rijnmond waaronder Excelsior, Sparta en SVV.

  http://www.trainingskampen.nl/interview-6-ed-ridderhof.html

  Sir Stanley Matthews was een Engelse speler die door velen beschouwd wordt als één van de besten die het land ooit heeft voortgebracht. Hij had een van de langste profcarrières in het Britse voetbal ooit, die in 1932 bij Stoke City begon, en liefst 33 jaar later eindigde bij dezelfde club - tussentijds had hij bij veel andere clubs onder contract gestaan.

  http://senioren.voetbal.nl/article/10663/52-sir-stanley-neemt-afscheid,

  Kraay, vaste gast in het tv-programma Voetbal International, kende een lange profcarrière die vooral in het teken stond van gele en rode kaarten. Hij is daarin nog altijd recordhouder.

  http://www.ad.nl/ad/nl/1441/Ajax/article/detail/3179045/2012/02/14/Kraay-jr-overhandigt-eerste-biografie-aan-Bergkamp.dhtml,

  Elk jaar kwamen er weer twintig nieuwe beloften bij en verlieten vele voetballers het instituut voor een prachtige profcarrière.

  http://fm.manutd.nl/fm-2011-football-manager-385/scenario-football-manager-393/3883-inf-clairefontaine-een-instituut-wordt-een-club,

  Na 27 jaar lijkt er vanavond een eind te zijn gekomen aan de imposante profcarrière van John Parrott. De 45-jarige Engelsman dreigt zijn plek op de Main Tour namelijk te verliezen.

  http://snooker.blog.nl/tag/qualifiers,

  Voorlopig richt Erik Brummer zich nog op zijn eigen profcarrière waarin hij zijn eerste succes inmiddels heeft behaald en dat is dat hij tot de twaalf spelers behoort die tot het hoofdtoernooi in Hoorn zijn toegelaten.

  Meppeler Courant,

  Mijn enige vergelijkingsmogelijkheid is een sterk bezette amateurwedstrijd die ik eens over de Uglas heb zien komen en waarvan ik de kopgroep (met Patrick Bonnet die kort daarna een verdienstelijke profcarrière zou beginnen - in deze Midi Libre werd hij zevende) op 16.00 klokte.

  43 Wielerverhalen, Tim Krabbé,

  • haar 13-jarige profcarrière

  Graf was op Roland Garros het unieke wedstrijddier dat ze haar hele 13-jarige profcarrière al was.

  Meppeler Courant,

  met adjectivisch tegenwoordig deelwoord


  • zijn zes jaar durende profcarrière

  Arnaud Boetsch won in Rosmalen het eerste toernooi in zijn inmiddels al ruim zes jaar durende profcarrière.

  NRC,

  met adjectivisch voltooid deelwoord


  • een mislukte profcarrière
  • misgelopen profcarrières

  Ahannach is na een mislukte profcarrière in Nederland sinds 2003 een succesvolle profvoetballer bij Umm-Salal in Qatar.

  http://www.uitzending.net/programma/Nederland-1/626-Typisch_Marokkaans.html,

  Momenteel zit alles mee, dat mag ook wel na zoveel pech waaronder misgelopen profcarrières in de voetballerij, tenniswereld en wielrennerij. Altijd heb ik mijn heil gezocht in de sportwereld, en afgezien van 3 of 4 bekertjes en aanmoedigingsprijs ben ik daar nooit echt succesvol mee geweest.

  http://derklucas.wordpress.com/2010/09/16/gouden-fallus-19-april-2008/,

  met voorzetselgroep


  Voorzetsel: van

  • de profcarrière van iemand

  Het was trouwens op die valse noot dat de profcarrière van De Beul - zijn echte naam - toen voor langere tijd eindigde.

  http://www.sportchiefs.com/ringside/03020602.htm

  Aan de profcarrière van Danny Nelissen is een abrupt einde gekomen. De 23-jarige renner van TVM is verboden nog een meter te fietsen. Tijdens een inspanningstest op 18 januari in het St. Joseph-ziekenhuis van Veldhoven werd een hartafwijking geconstateerd.

  Meppeler Courant,

  De profcarrière van Gerben Löwik zit erop. De Nederlander, vorig jaar nog in dienst van Omega Pharma-Lotto, heeft geen nieuw contract kunnen vinden en liet op zijn website weten alleen nog maar voor de lol te gaan fietsen.

  http://www.wielerupdate.nl/wielernieuws/17979/gerben-lowik-zet-punt-achter-profcarri-re/,

  in voorzetselgroep


  • in mijn profcarrière

  Vergeet niet dat ik in mijn profcarrière nog niet veel heb meegemaakt.

  De Standaard,

  De Muur, de Verborgen Stad in Peking: terecht gerangschikt bij de grootste attrakties ter wereld. Heynderickx: "Voor het eerst in mijn profcarrière heb ik eens wat kunnen rondkijken."

  De Standaard,

  • na mijn profcarrière

  "Ik vind voetballen nog steeds leuk, maar ik verhuis er niet voor naar de overkant. Mijn vrouw Ilsa heeft hier een winkel, we hebben samen een mooi huis. Na mijn profcarrière kan ik bij mijn schoonvader in de zaak terecht. Dat geef ik allemaal niet op om nog een paar jaar te voetballen."

  NRC,

  • zich richten op zijn profcarrière

  Voorlopig richt Erik Brummer zich nog op zijn eigen profcarrière waarin hij zijn eerste succes inmiddels heeft behaald en dat is dat hij tot de twaalf spelers behoort die tot het hoofdtoernooi in Hoorn zijn toegelaten.

  Meppeler Courant,

  • dromen van een profcarrière
  • het einde van een profcarrière
  • in de nadagen van zijn profcarrière

  De tennissport heeft in de wereld een enorme vlucht genomen en in heel veel landen dromen jonge tennissers zoals ik van een profcarrière.

  Meppeler Courant,

  Emonds is de kaap van de 34 al voorbij. Wat drijft hem in de nadagen van zijn profcarrière naar een hachelijk avontuur als het uurrekord?

  De Standaard,

  Het einde van de profcarrière van Robbie McEwen is nabij en bij GreenEdge bereidt de Australiër zich alvast voor op zijn nieuwe rol. In de toekomst zal hij deel uitmaken van het management van de ploeg.

  http://www.wielerupdate.nl/wielernieuws/20178/mcewen-werkt-toe-naar-einde-profcarri-re/,

  • voor een profcarrière kiezen

  Katarina Witt demonstreerde gisteravond bij een ijsshow in Frankfurt voor het eerst de vrije kür waarmee ze zich voor de Olympische Spelen wil kwalificeren. Generale repetitie voor de Duitse kampioenschappen half december waar ze haar rentree maakt als amateur. Nadat ze zes jaar had geheerst als de ijskoningin in het sprookje van Hans Andersen - met een glimlach die nooit smolt - koos ze in 1988 voor een profcarrière.

  NRC,

  met bezittelijk voornaamwoord


  • haar profcarrière
  • zijn profcarrière
  • hun profcarrières

  Steffi Graf begon haar profcarrière op 18 oktober 1982 en beëindigde die op 13 augustus 1999.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Steffi_Graf,

  Zijn profcarrière, die begon bij Ajax en hem via KV Mechelen en PSV in het Brusselse Astridpark bracht, leek op een dood spoor beland.

  NRC,

  Andy Hampsten (34) houdt het na twaalf seizoenen bekeken als professioneel wielrenner. Dat deelde US Postal, zijn huidige ploeg, gisteren mee. De Amerikaan begon zijn profcarrière in 1985 bij het Seven Eleven-team.

  De Standaard,

  Bart Voskamp (o.a. etappeoverwinningen in de Tour de France en ronde van Spanje) en Jan van Velzen (o.a. winnaar eindklassement Olympia's tour 2000) komen vertellen hoe zij hun profcarrières hebben beleefd.

  http://www.tcw79.nl/?q=content/lezing-bij-de-meteoor,

  voorafgegaan door naamvalsgenitief


  Het is tot nu toe de enige nederlaag in Moorers profcarrière.

  De Standaard,

  met ander, nevengeschikt substantief


  • een amateurcarrière of profcarrière

  De wieleropleiding beoogt geen directe resultaten, maar bereidt op een amateur- of profcarrière voor.

  http://home.planetinternet.be/~cdbsokta/sport/index.htm