profloopbaan


profloopbaan 1.0

loopbaan van een prof, van een professional; loopbaan van iemand die zijn of haar sport als beroep beoefent; professionale loopbaan die een sportman of sportvrouw gehad heeft; professionele loopbaan als sportman of sportvrouw; profcarrière
Zie voor de combinatiemogelijkheden het meer gangbare synoniem profcarrière.
Zie ook : profcarrière

Semagram


Een profloopbaan…

is een loopbaan

 • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de loopbaan van een prof, van een sportman of vrouw die zijn of haar sport als beroep beoefent

  Algemene voorbeelden


  Simon Tahamata heeft zijn contract met de Belgische voetbalclub Germinal Ekeren met één seizoen verlengd. Volgend jaar wordt de voormalige international veertig. Hij vindt dat een mooie leeftijd om een punt achter zijn profloopbaan te zetten.

  NRC,

  Vorige week verklaarde hij na zijn zege in Parijs-Nice dat hij veel te danken had aan de valpartij in Armentières. Voor het eerst in zijn zesjarige profloopbaan had het grote talent leren knokken.

  NRC,

  Date, die zaterdag haar 26ste verjaardag viert, bezet momenteel de zevende plaats op de wereldranglijst. In november 1995 bereikte ze haar hoogste klassering ooit: vierde. Ze begon haar profloopbaan in 1988 en won zeven tornooien.

  De Standaard,

  Deze twee snelle landgenoten waren aan het begin van hun profcarrière drie jaar achtereen ploegmaat. Zeven jaar later zouden ze nog een keer samen rijden. Hun profloopbanen waren respectievelijk 13 en 14 jaar lang en duurden tot in deze eeuw.

  http://www.2cycle.be/forum/printthread.php?s=0a2597a20f70cc41cb309fb459b92d34&threadid=4635&perpage=161&pagenumber=2,

  De start van haar korte profloopbaan, in september twee jaar geleden, was perfect. Ze won een 25.000 dollartoernooi in Newcastle en stond na een paar maanden rond de tweehonderdste plaats op de wereldranglijst.

  Meppeler Courant,

  Bowe was na afloop al heel wat liever voor zijn opponent dan even voordien in de ring. "Man, I love you", zei een dolgelukkige Bowe tot Holyfield. Voor Bowe was het de 38ste overwinning tegen één nederlaag in zijn profloopbaan.

  De Standaard,

  "Op de derde koersdag reed ik met de Fransman Patrice Esnault tien minuten vooruit en werd uiteindelijk ook eindoverwinnaar. Met Gent-Wevelgem een van de belangrijkste overwinningen uit mijn profloopbaan toch wel."

  De Standaard,

  'Ik hoopte dat een serieuze ploeg zich nog bij mij zou melden, maar ik wist eigenlijk al dat het over was', vertelde Van Aert [...]. De Brabander begon zijn profloopbaan bij Hitachi. Hij reed drie jaar bij PDM, een jaar bij Festina en sloot zijn carrière af bij Collstrop.

  Meppeler Courant,

  Pas een keer eerder in zijn dertienjarige profloopbaan bereikte Wally Masur de halve finale van een grand-slamtoernooi, in 1987 in eigen land.

  NRC,

  Jan Peters (31 interlands) startte zijn profloopbaan bij NEC.

  NRC,

  De 36-jarige "Magic" Johnson hield zijn profloopbaan voor de eerste keer bekeken op 7 november 1991, de dag dat hij bekendmaakte dat hij seropositief was.

  De Standaard,

  Claudio Chiappucci heeft aan het eind van de Ronde van Italië aangekondigd dat hij stilaan aan de afbouw van zijn carrière aan de top denkt. De "bionische man" van weleer, die voortijdig uit de Giro verdween, wil weg bij Carrera, de ploeg waartoe hij sinds het begin van zijn profloopbaan (1985) behoorde en denkt er ernstig over na om in te gaan op een aanbieding van het Monegaskische Aki-Gipiemme.

  De Standaard,

  Naast professor Conconi en sportarts Michele Ferrari kwam ook Vanmol zwaar onder vuur. Hij werd met name genoemd in de affaire-Halupczok. De Poolse amateurwereldkampioen die na het eind van zijn korte profloopbaan overleed aan een hartaanval.

  De Standaard,

  De Nicaraguaaan Rosendo Alvarez is de nieuwe wereldkampioen bij de WBA-strogewichten. Hij versloeg zaterdagavond in Bangkok unaniem met de punten de Thaise titelverdediger Chana Por-Pao-In, die zo zijn eerste nederlaag uit zijn profloopbaan leed.

  De Standaard,

  In de eerste ronde van zijn profloopbaan liet Dries Kumpen duidelijk zien dat hij zijn amateursvel had afgelegd. Het onstuimig en krachtenopslorpend benenspel uit zijn amateursdagen had plaatsgemaakt voor een uitstekend maar deze keer rustig en oordeelkundig verplaatsingspatroon.

  http://www.sportchiefs.com/ringside/03111502.htm,