publieksonvriendelijk


publieksonvriendelijk 1.0

geen rekening houdend met en niet aangepast aan de behoeften en gevoelens van het publiek; niet prettig voor het publiek

Algemene voorbeelden


Ter gelegenheid van het jubileum verscheen bij de IJsselacademie het boek Ontmoetingsplaats voor verhalen, dat werd gepresenteerd door de directeur van de academie, Jos Mooijweer. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om van leer te trekken tegen de regionaal historische centra, die hij neerzette als publieksonvriendelijk en niet historisch deskundig.

http://www.geldersarchief.nl/weblog/2011/archivaris-of-geschiedschrijver-,

Dit weekend konden twee top­voetbalwedstrijden niet doorgaan door publieksonvriendelijke acties van de politiebonden. Hiermee heeft de politie gelijk een paar miljoen Nederlanders tegen zich in het harnas gejaagd. Weg sympathie, weg imago.

http://www.gidsonline.nl/?m=column&f=detail&id=16792,

Onder wreedheid, overbodig en/of publieksonvriendelijk gedrag wordt onder meer verstaan het buitensporig aanzetten van vermoeide paarden, het overmatig gebruik van zweep of karwats, een onaanvaardbaar scherp of slecht zittend bit, het overmatig gebruik, misbruik of voortdurend gebruik van sporen, het onjuist toepassen van methoden en/of hulpmiddelen alsmede alle handelingen, die in strijd zijn met de gedragscode 'Welzijn van het paard'.

http://www.deheuvelruiters.com/index.php/oefendressuur/reglement.html

Combinatiemogelijkheden


met bijwoord


  • erg publieksonvriendelijk
  • zeer publieksonvriendelijk
  • niet publieksonvriendelijk

Destijds [...] kwam ik regelmatig in het winkelcentrum van Haren. Voor de daar gevestigde ABN AMRO bank zag ik regelmatig drie mannen in driedelig pak, witte overhemden en stropdassen, buiten staan roken. Werkelijk geen gezicht en zeer publieksonvriendelijk. Mocht ik overwegen een hypotheek af te gaan sluiten of anderszins een financiële dienst te gaan afnemen bij die bank en ik zag de heren daar staan roken, dan zou ik echt een deurtje verder gaan.

http://oogwerkdotnl.wordpress.com/2011/11/10/roken-en-copd/,

De chauffeurs zeggen geen andere keuze te hebben dan overgaan tot actie. De stijgende lasten zou hen het water tot aan de lippen doen stijgen. Sloof stelt dat de acties niet publieksonvriendelijk zijn. "Mensen hebben nog twee weken om te hamsteren", zegt hij.

http://www.logistiek.nl/nieuws/id6713-Dreigement_truckers_lege_winkels_als_dieselprijs_niet_zakt.html,

4X12 geeft idd een lekkere dikke sound maar is vaak ook gewoon 'overkill', hoe vaak zie je niet gitaristen die met een halfstack de hele bandsound verneuken. Wel lekker als je er als gitarist vlak voor staat maar na een meter of 5 wordt het vaak wel erg publieksonvriendelijk.

http://www.gitaarnet.nl/forum/archive/index.php/t-74329.html,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding