publieksvriendelijk


publieksvriendelijk 1.0

rekening houdend met en aangepast aan de behoeften en gevoelens van het publiek; prettig voor het publiek

Algemene voorbeelden


Het barrière hekwerk is een vriendelijk ogende, functionele beveiliging voor zowel binnen (in bijv. showrooms) als buiten met een hoogte van 530mm. Het voorkomt het ongeoorloofd in- en uitrijden op uw terrein, terwijl het er toch elegant en publieksvriendelijk uitziet.

http://www.heras.nl/product/products.html

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een publieksvriendelijke actie
  • publieksvriendelijke acties
  • publieksvriendelijke protesten

Geen harde acties, zoals blokkades van wegen, maar publieksvriendelijke protesten tegen het uitblijven van een cao.

Meppeler Courant,

De Bikers Club Meppel gaat eind deze maand een publieksvriendelijke actie houden. Daarmee willen de Bikers hun wens om het Scouting-gebouw aan de Mackaystraat te huren onder de aandacht brengen.

Meppeler Courant,

Waar de tractoren naar toe gaan, wilde men vanochtend niet zeggen. "Maar het blijven publieksvriendelijke acties, dus blokkades van wegen staan niet op het programma."

NRC,

Als de directie niet aan de wensen van de collectieven tegemoet zou komen, zouden vanaf maandag 29 januari publieksvriendelijke acties volgen.

De Telegraaf,

met bijwoord


  • erg publieksvriendelijk
  • zeer publieksvriendelijk
  • niet publieksvriendelijk

Folk is voor een deel van de massa de drijfveer, maar een even groot deel van het publiek geniet vooral van het kamperen, van de reusachtige dranktent en van de erg publieksvriendelijke sfeer, die de vele kraampjes met voedsel en exotische prullaria opwekken.

De Standaard,

Op de Spelen heeft men het boogschieten zeer publieksvriendelijk gemaakt met een groot scorebord waarop de tussenstanden zeer goed te volgen zijn.

De Standaard,

met werkwoord


  • iets publieksvriendelijker maken

Zo kan het provinciegebouw publieksvriendelijker gemaakt worden en kan de afstand tussen de burger en de administratie verkleinen door nieuwe toepassingen op informaticagebied en door een grotere aanwezigheid in de gemeenten.

http://www.provant.be/

in voorzetselgroep


  • op een publieksvriendelijke manier
  • op een publieksvriendelijke wijze

Speerpunten bij dat beleid zijn samenwerking en het op een publieksvriendelijke manier beschikbaar stellen van de archieven met behulp van digitalisering en andere methoden.

http://www.minocw.nl/cultuurbeleid/nota1/1.html,

"De nieuwe spellingregels zijn niet bedoeld om kinderen te leren schrijven", zegt Frans Daems. "Het zijn geen regels die het handelen sturen, maar die het spellingsysteem beschrijven voor specialisten. Dat is iets heel anders. Hier bestaat een misverstand over, dat ook in scholen erg verspreid is en versterkt wordt doordat het Groene Boekje probeert deze regels op een publieksvriendelijke wijze uit te leggen."

De Standaard,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding