reddingshond


reddingshond 1.0

hond die ingezet wordt als hulp bij het redden van mensen in nood bij rampen

Semagram


Een reddingshond…

is een hond; is een zoogdier; is een dier

 • [Functie] wordt gebruikt als hulp om mensen in nood op te sporen bij rampen
 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is getraind in het opsporen van mensen

  Algemene voorbeelden


  Bij testen op een puindikte van 3,5m was voor de reddingshonden het succescijfer 90% in 6 minuten zoektijd en voor hulpdiensten 30% met beduidend langere zoektijden. Kwalificatie van de reddingshond. Welke hond kan als reddingshond ingezet worden? Dit hoeft niet perse een rashond te zijn. Alle sociale menslievende en niet agressieve honden komen in aanmerking. Voor hun vijfde levensjaar moeten zij echter aan de opleiding kunnen beginnen. Bij voorkeur als pup.

  http://www.brandweer-gent.be/

  Er zijn zelfs fokkers die pups tot een maand of zes aanhouden om zelf de keuze te kunnen maken of zij de betreffende pup willen aanhouden voor de fok of voor enige activiteit (speurhond, reddingshond, politiehond, tentoonstellingshond).

  http://www.doggy.net/raskeuze-frame.htm

  Er zijn ook opgezette honden in het museum. Een jachthond, een waakhond, een reddingshond (Sint-Bernard) en zelfs de verschrikkelijkste van alle honden, de pitbull, staan er stokstijf.

  NRC,

  Deze gehoorzaamheidsoefeningen zal hij als reddingshond perfect moeten beheersen, zelfs onder moeilijke omstandigheden, vb. tussen werkende mensen.

  http://www.brandweer-gent.be/