regenboogtricot


regenboogtricot 1.0

afbeelding

Bron: Thomas Fanghaenel
( CC licensed )

(sport en recreatie; fietssport)

tricot dat gedragen wordt door de wielrenner die de wereldtitel heeft gewonnen; tricot dat gedragen wordt door de wereldkampioen wielrennen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een regenboogtricot…

is een tricot; is een kledingstuk

      Algemene voorbeelden


      Wereldkampioen. Op de weg. In het veld. En nu ook op de piste. Marianne Vos is 's werelds eerste wielrenster die in alle disciplines de regenboogtrui won. Dat ze overloopt van talent zal Vos dan ook niet ontkennen. Ze gaf anderen wel een tip. "Op basis van talent alleen kun je niet winnen. Het is een voorwaarde. Maar zonder motivatie en discipline kom je nergens", glom Vos in Manchester, met weer een nieuw regenboogtricot om de schouders.

      http://www.gelderlander.nl/sport/2.2184/2.2474/marianne-vos-gouden-benen-en-een-goede-kop-1.2678305,

      Tony Martin heeft zijn wereldtitel tijdrijden met een jaar verlengd. De Duitser reed in wisselvallige omstandigheden een uitstekende tijdrit en mag opnieuw een jaarlang het regenboogtricot dragen. Zilver was er voor een sterke Taylor Phinney, terwijl het brons naar de verrassende Vasil Kiryienka ging.

      http://www.wielrennensurhuisterveen.nl/actueel/2012/september-2012/wk-2012-martin-verlengt-titel-op-de-tijdrit-na-secondenspel,

      Bram de Kort (19) laat zijn ogen dromerig langs de ingelijste truien aan de wand glijden. Gesigneerde gele tricots van Lance Arm- strong en Carlos Sastre, de groene van Oscar Freire, de witte van Andy Schleck, een reeks regenboogtricots van Marianne Vos, Theo Bos, Tom Boonen en Lars Boom. En nog veel meer.

      http://www.bndestem.nl/sport/sport-regionaal/de-kort-rijdt-niet-in-de-berm-1.805238,