regenboogtrui


regenboogtrui 1.0

afbeelding

Bron: Thomas Fanghaenel
( CC licensed )

(sport en recreatie; fietssport)

trui die gedragen wordt door de wielrenner die de wereldtitel heeft gewonnen; trui die gedragen wordt door de wereldkampioen wielrennen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een regenboogtrui…

is een trui; is een kledingstuk

  • [Functie] dient om de wereldkampioen wielrennen te onderscheiden van de andere renners
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een trui die gedragen wordt door de wielrenner die de wereldtitel heeft gewonnen; is een trui die gedragen wordt door de wereldkampioen wielrennen
  • [Bezitter of eigenaar] wordt gedragen door de wereldkampioen wielrennen

    Hoofdsemagram: trui


    Algemene voorbeelden


    Wereldkampioen. Op de weg. In het veld. En nu ook op de piste. Marianne Vos is 's werelds eerste wielrenster die in alle disciplines de regenboogtrui won. Dat ze overloopt van talent zal Vos dan ook niet ontkennen. Ze gaf anderen wel een tip. "Op basis van talent alleen kun je niet winnen. Het is een voorwaarde. Maar zonder motivatie en discipline kom je nergens", glom Vos in Manchester, met weer een nieuw regenboogtricot om de schouders.

    http://www.gelderlander.nl/sport/2.2184/2.2474/marianne-vos-gouden-benen-en-een-goede-kop-1.2678305,

    Vos gaat voor drie regenboogtruien in 2014. Marianne Vos zet dit wielerjaar in op drie wereldtitels. Dat zei ze maandag tijdens de teampresentatie. Naast het WK op de weg en de mondiale titelstrijd in het veld - wedstrijden die ze in 2013 won - is de titel van de WK-ploegentijdrit een nieuw doel van de kopvrouw van Rabobank/Liv. "Het wordt zeker niet eenvoudig de regenboogtruien van afgelopen jaar opnieuw te veroveren", zei Vos. "De concurrentie van Katie Compton in het veld maakte dat de afgelopen week ook heel duidelijk."

    http://www.nu.nl/sport/3674378/vos-gaat-drie-regenboogtruien-in-2014.html,

    Regenboogtrui voor Pool Kwiatkowski. De Pool Michal Kwiatkowski heeft zondag bij de WK wielrennen in Ponferrada de wereldtitel op de weg veroverd. Kwiatkowski bleef net buiten bereik van een eerste achtervolgende groep waarvan de Australiër Simon Gerrans de sprint won.

    http://www.parool.nl/parool/nl/11/SPORT/article/detail/3758071/2014/09/28/Regenboogtrui-voor-Pool-Kwiatkowski.dhtml,

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen