regenboogtruidrager


regenboogtruidrager 1.0

afbeelding

Bron: Floflo62
( CC BY-SA 3.0 )

(sport en recreatie; fietssport)

wielrenner die de regenboogtrui draagt ten teken dat hij de huidige wereldkampioen wielrennen is, hetzij op de weg, hetzij op de baan, hetzij in het veldrijden

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een regenboogtruidrager…

is een wielrenner; is een sportman; is een persoon

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] draagt de regenboogtrui in wielerwedstrijden gedurende het jaar dat hij wereldkampioen wielrennen is, hetzij op de weg, hetzij op de baan, hetzij in het veldrijden

  Hoofdsemagram: drager


  Algemene voorbeelden


  Kopman en tevens regenboogtruidrager van het afgelopen seizoen Cadel Evans kende een sterk seizoen.

  http://www.2cycle.be/forum/showthread.php?s=16a309adb9a2495b40ca0037613651a3&postid=470260,

  Albert en kersvers wereldkampioen Zdenek Stybar houden de kachel warm. Albert verdedigt een voorsprong van amper drie punten op de nieuwe wereldkampioen. Benieuwd wie het onderlinge duel tussen de oude en de nieuwe regenboogtruidrager wint.

  http://www.limburg-actueel.be/index.php?option=com_content&task=view&id=5764&Itemid=75,

  Kim kon niet veel inbrengen tegen de sterke Australiër en werd uitgeschakeld [...]. Toch verliet Kim de piste met opgeheven hoofd en daar had hij echt alle reden toe, want net die Glaetzer werd nieuwe regenboogtruidrager in deze discipline.

  http://www.facebook.com/group.php?gid=380312737541,

  Gisteren in Sportweekend op ÉÉN weer het eerste veldritverslagje in het nieuwe seizoen. Net als de laatste paar jaar in Erpe-Mere. De eerste zege op een mooie droge omloop was voor de regenboogtruidrager Niels Albert.

  http://omgili.com/mwf-schreef,

  Niko Eeckhout (35) gaat vandaag in de 86ste Parijs-Brussel voor drie op een rij. Woensdag won de nationale kampioen de Memorial Van Steenbergen, daags nadien pakte hij Izegem én de provinciale titel mee. Wil regenboogtruidrager Boonen in Brussel winnen, dan moet hij voorbij de driekleur.

  http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=GD911E5EA,

  In het peloton van de Tour de France 2006 zijn er drie nationale kampioenen aanwezig [...]. Ook regenboogtruidrager Tom Boonen neemt deel aan deze Tour.

  http://www.wielercentrum.com/tourdefrance/live%5C2006%5CDinsdag-4-juli--3e-etappe-3332.html,

  Olano wordt door zijn werkgever verplicht om zowel de Giro als de Tour te rijden. Duidelijk geen Vuelta dus voor de regenboogtruidrager.

  De Standaard,

  Woordfamilie


  Als deel van een afleiding