renovatiecoach


renovatiecoach 1.0

(bouw, gebouwen en huisvesting; natuur, milieu en energievoorziening; (vooral) in België; neologisme)

coach die adviseert en ondersteunt bij renovaties, vaak om huizen energiezuiniger te maken

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een renovatiecoach…

is een coach; is een persoon

  • [Activiteit of handeling] adviseert en ondersteunt bij renovaties, vaak om huizen energiezuiniger te maken

    Hoofdsemagram: coach


    Algemene voorbeelden


    Wat Seppe Van Holsbeke in zijn volgende leven gaat doen? "Ik ga me bezinnen en heb wel wat opties in gedachten. Ik heb mijn eigen huis verbouwd en al verschillende mensen geholpen op dat vlak. Ik wil graag beginnen als renovatiecoach en mensen helpen om hun renovatie te doen slagen. Dat gaat over doe-het-zelvers tot sleutel op de deur-formule. Verbouwen met vertrouwen en vooral stressloos, want die neemt de Reno-coach voor zijn rekening", lacht Van Holsbeke.

    Het Nieuwsblad,

    Verhuurders krijgen straks gratis renovatie-advies. De gemeente Sint-Gillis-Waas en Interwaas slaan de handen in elkaar om verhuurders extra te ondersteunen om zo hun huurwoning kwaliteitsvoller en energiezuiniger te maken. Eigenaars van een huurwoning kunnen voor gratis renovatieadvies terecht bij Woonwijzer Waasland. "Ook huurwoningen moeten duurzamer worden." "We bieden verhuurders gratis renovatieadvies en -begeleiding aan om zo de kwaliteit van het woningpatrimonium in de gemeente te verbeteren", zegt Joeri Hulstaert, renovatiecoach bij Woonwijzer Waasland. "We bieden onder meer een huisbezoek aan, waarbij we advies geven, en daarnaast kunnen we ook offertes aanvragen en ondersteuning bieden bij het aanvragen van premies."

    Het Nieuwsblad,

    De renovatiecoach is er voor iedereen. Ook voor wie het financieel minder goed heeft. Via de Vlaamse overheid kan je een energielening afsluiten tegen nul procent.

    Het Nieuwsblad,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2016