rentenier


rentenier 1.0

iemand die leeft van de opbrengst van zijn bezit; iemand die van zijn rente leeft

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een rentenier…

is een persoon

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is bemiddeld en leeft van de opbrengsten van zijn bezit

    Algemene voorbeelden


    Je erft een aanzienlijk kapitaal. Of je ziet na een gevulde carrière je spaarboekje aardig gespekt. En de grootste kosten zijn achter de rug. De tijd is dus gekomen om aan een verder leven als rentenier te denken zou je denken. Maar hoeveel heb je nodig? De meest voor de hand liggende oplossing om zorgeloos van je rente te leven is je kapitaal te beleggen in kasbons of obligaties. Zij verzekeren je jaarlijks een vaste rente. Die som kan je op je spaarboekje storten waarvan je de maandrente afhaalt.

    De Standaard,

    Het grote voordeel van een lijfrente is dat u er zeker van bent dat u uw leven lang een vast inkomen heeft, hoe lang u ook leeft. En daarmee is meteen een lastig renteniersprobleem van de baan. U weet precies hoeveel geld u maandelijks mag opgebruiken zonder het risico te lopen dat uw leven langer meegaat dan uw kapitaal. Het langlevenrisico wordt doorgeschoven naar de verzekeraar. Voor de verzekeraar is dat geen probleem. Hij kan zijn berekeningen baseren op de gemiddelde sterftekans van zijn klanten. Sommigen sterven vroeger en anderen leven langer, maar gemiddeld klopt het rekensommetje. Dat kan u zich als individuele rentenier niet permitteren. U moet noodgedwongen uitgaan van een erg lange levensduur wil u niet het risico lopen vroegtijdig zonder geld te vallen.

    http://www.securex.be/nl/group/press/default.html

    Wij verkopen droomvakanties. Op de voorpagina van onze katalogus prijkt niet langer een majestueus schip, maar de droombestemming. Wij mikken niet meer uitsluitend op de rentenier met een zee van tijd. Ook de jonge gezinnen met kinderen en een beperkt budget zijn welkom.

    De Standaard,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Overige woordfamilieleden