risicoduel


risicoduel 1.0

duel, wedstrijd, met name voetbalwedstrijd, tussen twee teams met een agressieve en fanatieke schare supporters waarvan men vreest dat ze met elkaar slaags zullen raken voor, tijdens of na de wedstrijd en waarvoor strenge veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden; duel, wedstrijd met een verhoogde kans op supportersgeweld; risicowedstrijd

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een risicoduel…

is een duel

   Algemene voorbeelden


   De KNVB wilde aanvankelijk alle kwartfinales in het gereserveerde weekeinde van 25 en 26 februari afwerken. De politie van Amsterdam maakte echter bezwaar tegen twee risicoduels van Ajax in hetzelfde weekeinde.

   Meppeler Courant,

   Het vooraf zo gevreesde risicoduel tussen Engeland en Duitsland ontaardde weliswaar niet in een veldslag, maar gezellig was anders.

   De Telegraaf,

   De KNVB overweegt om geen uitsupporters meer toe te laten bij risicoduels. De KNVB overweegt om in de toekomst geen uitsupporters meer toe te laten bij zogenaamde risicowedstrijden. De bond is geschrokken van alle commotie die er is ontstaan rondom de bekerfinale tussen Ajax en Feyenoord en zag dinsdag de spelersbus van FC Twente bekogeld worden.

   http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=102966,

   Feyenoord - FC Groningen is volgens de lokale driehoek geen risicoduel meer.

   http://www.feijenoordcasuals.nl/nieuws/feyenoord-groningen-geen-risicoduel-meer/,

   De aanhang van FC Twente komt zaterdag met zestien bussen naar De Kuip voor de belangrijke wedstrijd tegen Feyenoord. Vanwege dat risicoduel is er extra politie op de been.

   http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/2000739/2009/04/16/Extra-politie-bij-risicoduel.dhtml,

   Woordfamilie


   Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen