rouwconsulent


rouwconsulent 1.0

(emoties; psychologie en psychiatrie)

iemand die, meestal voor zijn beroep, advies geeft en begeleidt bij een rouwproces na een sterfgeval; consulent in een rouwproces

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een rouwconsulent…

is een consulent; is een persoon

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een consulent die advies geeft en begeleidt bij een rouwproces na een sterfgeval

    Hoofdsemagram: consulent


    Algemene voorbeelden


    En met rouwconsulent M.O. uit O. worden er themabijeenkomsten, voor zowel kinderen als georganiseerd over rouw- en verliesverwerking. Kinderen rouwen anders dan volwassenen, daarom twee verschillende groepen, een kindergroep en een groep voor volwassen.

    http://www.nczlangedijk.nl/agreveling.html,

    Ook gezocht naar de vertaling naar het Chinees van ons kindjes hun namen. Hier heeft Lisette, de rouwconsulent waar ik bij ga, ons heel goed geholpen. Lisette kan Chinees lezen en praten. En zij heeft ons geholpen om een mooie vertaling voor Lore en Robbe hun namen te vinden.

    http://users.telenet.be/devosgeeroms/onsdagboek/index.html,

    Bestaat er zoiets als een opleiding voor rouwconsulent [...]. Het zijn van rouwconsulent heeft verschillende facetten. Ik schat in dat het verstandig is om er met meerdere mensen van verschillende opleidingen over te praten wat u precies wilt en wat zij kunnen bieden aan (deel)cursus. Wellicht moet je het ook zoeken buiten de uitvaart-opleidingen maar bepaalde opleidingen voor therapeut.

    http://www.uitvaart.nl/juridisch/overige/diversen/opleiding-rouwconsulent/3130/3130,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding