rouwbegeleider


rouwbegeleider 1.0

(emoties; psychologie en psychiatrie)

iemand die mensen begeleidt bij een rouwproces na een sterfgeval; begeleider bij rouw; begeleider bij een rouwproces

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een rouwbegeleider…

is een begeleider; is een persoon

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een begeleider bij een rouwproces; begeleidt een rouwproces

    Algemene voorbeelden


    In principe komt er in de eerste week ook een rouwbegeleider langs om te kijken of u, of uw familie, behoefte heeft aan begeleiding in het rouwproces. Wij zullen vooraf vragen of u hier behoefte aan heeft.

    http://www.thuiszorgdichtbij.nl/clienten/werkwijze/,

    Vanuit mijn deskundigheid werk ik met betrokkenheid, passie en empathie. Ik ben geaccrediteerd via de Landelijke Stichting Rouwbegeleiding (LSR) te Utrecht, waar ik de opleiding tot rouwbegeleider heb gevolgd.

    http://www.zzpsucces.nl/zzp-er/pr.v.psycho-sociale.begeleiding/,

    Na gesprekken met 38 nabestaanden en 12 rouwbegeleiders in de bisdommen Breda, Utrecht en Groningen komt Van den Akker tot de conclusie dat veel nabestaanden rouwbezoek op prijs stellen. Maar bezoeken van overigens goedwillende rouwbegeleiders bleven vaak steken in gezelligheid, in het praten over ditjes en datjes, zonder dat uitdrukkelijk dood en rouw aan de orde komen.

    Gazet van Antwerpen,

    "Rouwbegeleider, dat is misschien de beste omschrijving van mijn beroep. Ik help mensen bij het verwerken van rouwervaringen." Erna Ronken (48) uit het Brabantse Veldhoven, geeft cursussen aan mensen die totaal in de greep zijn van bepaalde dramatische gebeurtenissen in hun leven. Vaak gaat het om een niet verwerkte dood van een familielid, maar ook komen er cursisten die het slachtoffer werden van incest of verkrachting. Komend najaar vertoeft de rouwbegeleider drie weken in het Friese Hemelum, waar, ze op een boerderij elke week een groep van ongeveer tien personen onder haar hoede neemt.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:011001196:mpeg21:a0207,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • professionele rouwbegeleiders
    • vrijwillige rouwbegeleiders

    Steunpunt Rouwbegeleiding (1988) is een onafhankelijke stichting voor vrijwillige en professionele rouwbegeleiders.

    https://www.delpher.nl/nl/kranten/view?query=rouwbegeleiders&coll=ddd&sortfield=date&identifier=ABCDDD:010827486:mpeg21:a0535&resultsidentifier=ABCDDD:010827486:mpeg21:a0535,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding