scheefwerker


scheefwerker 1.0

(business, economie en financiën; (vooral) in Nederland; neologisme)

iemand die scheefwerkt, d.w.z. iemand die werkt onder zijn of haar niveau en tegen een loon dat niet in verhouding staat tot het niveau van opleiding en/of ervaring, vaak in de hoop in een later stadium wel gepast werk te vinden; iemand die werkt in een baan die (ver) onder het opleidingsniveau en/of ervaringsniveau van de werknemer ligt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een scheefwerker…

is een persoon

  • [Activiteit of handeling] werkt in een baan die en tegen een loon dat onder zijn of haar opleidingsniveau en/of ervaringsniveau ligt

    Algemene voorbeelden


    Scheefwerkers, laten we het daar dan ook eens over hebben. In die veel te kleine goedkope baantjes blijven hangen, dat is pas een probleem.

    http://925.nl/archief/2012/05/31/scheefhuurders-hoog-tijd-dat-we-de-scheefrijders-aanpakken,

    Forse loonsverlaging scheefwerkers. Het loon van werknemers zonder kinderen mag worden verlaagd. Dat hebben VVD en PvdA afgesproken, zo melden bronnen rond de formatie. Het plan zou zijn werkgevers toe te staan een loonsverlaging van 1,5 procent door te voeren voor werknemers met een inkomen tot 33 duizend euro. Bij een inkomen tussen de 33 en 43 duizend euro is dat 2,5 procent en boven de 43 duizend euro 6,5 procent. Op deze manier zou de verhouding van het besteedbaar inkomen tussen werknemers zonder kinderen en werknemers met kinderen worden rechtgetrokken. De beoogde bezuiniging betekent een aanzienlijke lastenverlichting voor werkgevers.

    http://www.trouw.nl/tr/nl/4468/Schrijf/campaign/item/detail/1833028/44758/-Scheefwerkers-.dhtml,

    Scheefwerkers van Nederland, verenigt u! Wat is scheefwerken? We hadden het ook liever misschien een andere naam gegeven, maar er is zoveel sprake van "scheefwonen" dat we dit als geuzennaam willen hanteren. In afwachting misschien van een beter woord en dus ook een betere naam. Scheefwerken is wat je doet als je aanzienlijk hoger opgeleid bent dan waarvoor je (weer eens) moet solliciteren. Of het is wat je doet als je bent aangenomen.

    http://www.devrije.nl/archives/00001116.html,

    Woordfamilie


    Overige woordfamilieleden


    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2006