schermafbeelding


schermafbeelding 1.0

afbeelding op een beeldscherm, meestal op een computer

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een schermafbeelding…

is een afbeelding

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een afbeelding op een beeldscherm, meestal van een computer

    Algemene voorbeelden


    De afbeelding die in dit verhaaltje in nabewerkte vorm helemaal bovenaan staat, wordt door Picasa in de submap "Schermafbeeldingen" van de werkmap Picasa opgeslagen en is dan zoals je hierboven kunt zien ook gewoon in Picasa zichtbaar (het is ook een groot bmp-bestand met 1280x1024 pixels van 3,8 MB).

    http://www.wilmakarels.nl/fotobewerking/schermfoto.php

    Samen met automatiseringsdeskundigen is de vertaalslag gemaakt naar voorlopige schermafbeeldingen op het internet. Deze bouwdozen als concept voor het uiteindelijke EMD zijn te vinden op de website van PK [...]. Aan elke schermafbeelding is een discussielijn gekoppeld.

    http://www.antenna.nl/lithium/,

    schermafbeelding 2.0

    afbeelding van wat er op een bepaald moment zichtbaar is op een beeldscherm van een computer of een gedeelte daarvan, vaak bedoeld om uit te leggen hoe een computerprogramma of een website werkt of om een foutmelding door te geven; kopie van wat er op een bepaald moment zichtbaar is op een beeldscherm van een computer of een gedeelte daarvan; screenshot

    Betekenisbetrekking


    specialisering
    Betrokken betekenissen 1.0 : 2.0

    Algemene voorbeelden


    Een schermafbeelding is als het ware een foto van datgene wat er op dat moment te zien is op uw beeldscherm. Dit wordt ook wel een screenshot genoemd. Deze afbeelding kunt u vervolgens afdrukken, bewaren als bestand of (bijvoorbeeld in het geval van een foutmelding) doorsturen naar een helpdesk of kundige kennis.

    http://www.seniorweb.nl/artikel/32870/schermafbeeldingen-maken,

    Schermafbeeldingen zijn handig voor het vastleggen van gegevens die kunnen worden gewijzigd of kunnen verlopen, zoals nieuws of een tijdgevoelige lijst met beschikbare vluchten en tarieven op een reiswebsite. Schermafbeeldingen zijn ook handig voor het kopiëren van items uit webpagina's en andere bronnen waarvan de opmaak met een andere methode mogelijk niet juist wordt overgebracht naar uw bestanden. Schermafbeeldingen zijn statische afbeeldingen.

    http://office.microsoft.com/nl-nl/excel-help/schermafbeeldingen-invoegen-HA010355185.aspx

    Combinatiemogelijkheden


    als object bij een werkwoord


    • een schermafbeelding maken

    In Mac OS X kun je met eenvoudige toetscombinaties snel allerlei dingen doen, waaronder het maken van een afbeelding van de inhoud van je Mac-scherm. Je kunt bijvoorbeeld een schermafbeelding maken van je gehele scherm door de Command- en Shift-toetsen ingedrukt te houden en op 3 te drukken.

    http://www.apple.com/nl/findouthow/mac/#capturescreen