schermafdruk


schermafdruk 1.0

afbeelding van wat er op een bepaald moment zichtbaar is op een beeldscherm van een computer of een gedeelte daarvan, vaak bedoeld om uit te leggen hoe een computerprogramma of een website werkt of om een foutmelding door te geven; kopie van wat er op een bepaald moment zichtbaar is op een beeldscherm van een computer of een gedeelte daarvan; screenshot

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een schermafdruk…

is een afbeelding

      Algemene voorbeelden


      Met de komst van steeds grotere schermen (bijvoorbeeld 22 inch) worden ook de schermafdrukken steeds groter. Dan kun je moeilijk gaan doen met bijsnijden of verkleinen, maar dat komt vaak niet ten goede van de kwaliteit.

      http://www.nextlevelict.nl/tips-en-trucs/2011/04/hoe-maak-ik-een-schermafdruk-printscreen-van-het-venster/,

      Op de meeste toetsenborden staat er rechts naast de reeks functietoetsen (F-toetsen) een toets waarop iets staat als 'PrtScrn' of 'PrtScn' of 'Print Scrn'. Druk deze toets in zodat het systeem de schermafdruk vastzet in het Klembordgeheugen.

      http://computertotaal.nl/software/3438-3x-freeware-voor-schermafdrukken.html,

      Combinatiemogelijkheden


      als object bij een werkwoord


      • een schermafdruk maken

      Ziet u een foto op internet dan maakt u een schermafdruk, ziet u uw foto op een vrachtwagen of billboard dan maakt u daar weer een foto van en zijn uw foto's in een televisieprogramma te zien dan biedt de videorecorder uitkomst.

      http://www.cedar.nl/cgi-bin/zap?/burafo/top|home