schijtlollig


schijtlollig 1.0

lollig, grappig bedoeld, maar in feite niet echt leuk; niet echt lollig; zogenaamd lollig; quasilollig

Algemene voorbeelden


Naast dit tenenkrommende nummer bevat de cd ook vele irritante refreintjes zoals op de single ''Rosanna.' Verder probeert Wax nog stoer te doen met zogenaamd shockerende teksten op 'She Used To Be Mine'. Het is allemaal zo vreselijk gemaakt en schijtlollig.

https://www.festivalinfo.nl/recensie/6766/Continue/WAX/,

Ik vind DWDD [...] schijtlolliger dan RTL Late Night.

http://www.wijzijnvoetbal.nl/forum/3e-helft/48185-pauw-witteman-6-met-volle-tafels-4.html,

Hoe verfilm je het taboe seks voor gehandicapten op moreel verantwoorde wijze? Vaak monden films met deze beide ingrediënten uit in plat of schijtlollig. Enthoven weet in 'Hasta la Vista' goed de balans te bewaren. Nergens wordt het te grof, te makkelijk of te sentimenteel hoewel de regisseur een paar 'intikkertjes' op dat laatste vlak niet schuwt.

https://cinemagazine.nl/hasta-la-vista-2011-recensie/,

Combinatiemogelijkheden


met werkwoord


  • schijtlolliger worden
  • schijtlollig zijn

Een redacteur van de deftig-linkse De Groene Amsterdammer vergelijkt VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff met een scheet in een lift, Dijkhoff tweet iets snedigs terug en de redacteur in kwestie bukt als de statusangstige bibberlaaf die hij is. Politiek in 2019; schijtlolliger dan dit wordt het niet.

https://tpo.nl/2019/02/07/groene-amsterdammer-redacteur-vergelijkt-klaas-dijkhoff-met-scheet/,

Overigens is het programma zelf steeds schijtlolliger geworden en zakt af naar een bedenkelijk niveau.

https://www.mediacourant.nl/2014/06/johan-derksen-vindt-frans-bauer-weerzinwekkend/,

Die twee worden steeds schijtlolliger. Maxim kon er nog mee wegkomen.

https://www.geenstijl.nl/4376371/dumpertreeten_met_meisjes_in_y/,

Alex Pastoor heeft bij De Tafel van Kees gereageerd op zijn opmerking over het opsnuiven van kunstgraskorrels. De trainer snapt dat zij uitspraak wat anders opgevat kan worden dan hij eigenlijk in gedachten had: "Ik wilde schijtlollig zijn en niemand kwetsen. Het gras opvreten is wat lastig met dat kunstgras en toen maakte ik er dit van. Het is geenszins de bedoeling dat dit serieus werd opgepakt."

https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=291338,

Als onderdeel van zijn Europese 'Empath' tour komt Devin Townsend naar België! De Canadese progessive/metal gitaarvirtuoos speelt op zaterdag 16 november in Muziekcentrum Trix in Antwerpen. Hoe schijtlollig zijn muziek ook kan zijn, we hebben hier te maken met een waar genie.

https://letsmosh.nl/2019/trix/devin-townsend/,

Guttegut, wat is men toch weer schijtlollig in het social medialandschap. Lekker twitteraccountjes hacken. Het gebeurde eerst Burger King en nu is ook Jeep nog de lul.

https://www.coopr.nl/blog/het-kapen-van-een-twitteraccount-is-niet-altijd-een-grapje,

  • schijtlollig aankondigen
  • schijtlollig doen
  • schijtlollig reageren

"De mensen die vroeger van 3FM nog een soort succesje wisten te maken, die zitten nu schijtlollig plaatjes aan te kondigen voor een paar honderdduizend euro per jaar."

https://www.radiofreak.nl/jan-roos-rob-stenders-is-een-slappe-hilversumse-flapdrol/,

Ik heb het nooit zo heel erg op mensen die alles doen voor aandacht inclusief het schijtlollig doen om mensen te kakken te zetten.

http://preppers.nl/forum/threads/34-De-Week-van-Filemon-%28BNN%29-opzoek-naar-Preppers-voor-item?p=5844,

Ik ga het zeggen... Dit klinkt echt erg lekker!! Als ze niet schijtlollig proberen te doen dan kunnen ze best muziek maken die ik kan waarderen.

https://hardtraxx.com/hardstyle-releases/thefatrat-ft-laura-brehm-the-calling-da-tweekaz-remix-dwx-397-t58335.html,

Het publiek reageert schijtlollig op Jason Puncheon.

https://www.ziggosport.nl/nieuws/45789-he-went-for-a-sh-t-a-la-bergkamp-hete-kate-wast-en-messi-verleiden.html,

met bijwoord


  • erg schijtlollig
  • te schijtlollig
  • steeds schijtlolliger

Het thema is leuk gevonden, de verhalen smakelijk en het leest comfortabel. Wel is het hier en daar erg schijtlollig en vliegen je de vergelijkingen wel erg vaak 'om je oren'.

http://www.kentudezenog.nl/boekbeschouwing-het-waren-18-onvergetelijke-minuten/,

Op de avond waar ik maar moeilijk aan toe kan komen, maar waar ik het steeds over hebben wil, was ik nadrukkelijk niet uitgenodigd. Dat gaat zo in de vriendschap voor een groot man, hij geeft wel fascinatie terug, maar geen warmte. Toch ben ik gegaan, beklemd [...], maar gedwongen, omdat ik in de loop van die dag zoveel gekostumeerde knapen naar binnen had zien gaan, te uiteenlopend voor een kostuumrepetitie, maar (door de kijker) ook weer te branieachtig en te schijtlollig om geen feest te doen vermoeden.

De biograaf, Willem Brakman,

Supadragon8 [...]. Leek wel wat te worden op het begin, maar werd steeds schijtlolliger en nog ongeloofwaardiger met de tijd. Leuk voor een keertje.

http://games2u.nu/film/29867,

Overigens is het programma zelf steeds schijtlolliger geworden en zakt af naar een bedenkelijk niveau.

https://www.mediacourant.nl/2014/06/johan-derksen-vindt-frans-bauer-weerzinwekkend/,

Die twee worden steeds schijtlolliger. Maxim kon er nog mee wegkomen.

https://www.geenstijl.nl/4376371/dumpertreeten_met_meisjes_in_y/,

met substantief


  • schijtlollige cabaretiers
  • de schijtlolligste coach
  • schijtlollige discjockeys
  • het schijtlolligste jongetje (van de klas)
  • schijtlollige ondernemers

"Er is voor oudere jongeren in de schouwburgen heel weinig vertier", vertelt Derksen. "Je struikelt over de schijtlollige cabaretiers, waar ik niet eens om kan glimlachen."

https://www.telegraaf.nl/entertainment/1431205/musicalwereld-woedend-op-johan-derksen,

En dan nu sport. Dat wil zeggen damestennis. [...]. Powervrouw Kiki Bertens uut Wateringen begint zometeen op Roland Garros aan haar zinderende partij tegen de Zwitserse Timea Bacsinszky [...] voor een plek in de halve finale. Kiki heeft de schijtlolligste coach van Nederland, dus dat kan alleen maar goedkomen.

https://www.geenstijl.nl/search/?keyword=Damestennis,

We kunnen natuurlijk ook een gunprijs oprichten voor de schijtlolligste coach van het jaar, wint Dordrecht dit jaar ook weer wat.

https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=245340,

Derksen vindt dat het maar treurig is gesteld met de Nederlandse radio. "Het is allemaal precies dezelfde bullshit. Het is softrock. Dus Bon Jovi of Toto of omgekeerd. En dan heb je ook nog eens die schijtlollige discjockeys die je toespreken alsof je een kleuter bent", zegt hij op TV Rijnmond.

https://www.telegraaf.nl/entertainment/429777/derksen-ik-ben-de-beste-dj-van-nederland,

Ik denk dat bedrijven, instanties, scholen en personen die zo onder vuur liggen onder verdachte omstandigheden, misschien iets minder noten op de zang moeten hebben en het schijtlolligste jongetje van de klas moeten spelen, en vervolgens met 'gotcha's!' gaan lopen strooien...

https://twitter.com/ArnoudvDoorn/status/1112705988627447813,

Kappers zijn schijtlollige ondernemers. Maar al te vaak komt hun even schijtlollige slogan terecht in de top tien van verschrikkelijkste reclamekreten. In 2016 won een kapper uit Utrecht met de tenenkrommende kreet 'Zit je hair cut.' Ook dit jaar is het een knipgast die de bovenste plek wist te bemachtigen: barbier Rogier uit Laren. 'We doen wel vrouwen maar we knippen ze niet'.

https://www.ad.nl/den-haag/schijtlollige-slogans-van-kappers-zit-je-hair-cut~a72d8fc9/,

  • schijtlollige dingen
  • schijtlollige filmpjes
  • schijtlollig grapje
  • schijtlollige grappen
  • schijtlollige slogan
  • schijtlollige verhalen
  • schijtlollige vragen

In de uitzending liet Derksen weten dat hij geen "schijtlollige dingen" wil voor zijn verjaardag, die hij donderdag viert.

https://www.rtlboulevard.nl/entertainment/showbizz/artikel/4593986/derksen-bekijkt-verjaardagscadeau-bordeel,

Afgelopen week bleek dat 54% van de bevolking geen vertrouwen heeft in dit kabinet en in de politiek in het algemeen. Gek hè, als politici in het debat van het jaar ongrondwettelijke proefballonnetjes oplaten, ruzie maken en hun energie steken in het produceren van schijtlollige filmpjes.

http://www.jaspervankuijk.nl/nieuws/project/schijtlollige-filmpjes/,

"Welk schijtlollig grapje maakte Bas Nijhuis tegen de VAR toen Pablo Rosario geen rood kreeg tegen FC Emmen?"

https://onefootball.com/nl/nieuws/gooi-alle-lijnen-open-bij-var-beslissingen-nl-22460755?variable=20190507,

Ik zie een hoop schijtlollige grappen, maar echt racistisch wordt het eigenlijk nergens als ik heel eerlijk ben.

https://dumpstats.nl/reaguurder/stijnemansss/reacties,

Kappers zijn schijtlollige ondernemers. Maar al te vaak komt hun even schijtlollige slogan terecht in de top tien van verschrikkelijkste reclamekreten. In 2016 won een kapper uit Utrecht met de tenenkrommende kreet 'Zit je hair cut.' Ook dit jaar is het een knipgast die de bovenste plek wist te bemachtigen: barbier Rogier uit Laren. 'We doen wel vrouwen maar we knippen ze niet'.

https://www.ad.nl/den-haag/schijtlollige-slogans-van-kappers-zit-je-hair-cut~a72d8fc9/,

Derksen heeft het boek al gelezen en kon er smakelijk om lachen. "Ik heb al die schijtlollige verhalen van Hans natuurlijk al honderd keer gehoord maar moest toch weer lachen toen ik het las."

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/135454/Johan-Derksen-Kraay-jr-is-dorpsidioot-en-wereldlul,

Helaas zoeken de meeste journalisten alleen naar de voorspelde beelden van een mevrouw van 93 jaar, die met haar rollator over de baan loopt. Met voorspelbare schijtlollige vragen of ze een nieuw wereldrecord gaat lopen en hoopt mee te doen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Humor voor beginners.

https://sportgeschiedenis.nl/overige-sport/eerst-naar-de-rollatorloop-en-daarna-een-punkconcert/,

  • een schijtlollige manier

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft geen goed woord over voor de werkwijze van BNN-presentator Tim Hofman (29) die gisteren in Nijmegen een gebroken kaak opliep tijdens een gesprek met een vastgoedhandelaar. "Dat Tim gewond raakte heeft hij over zichzelf afgeroepen met een te provocerende, schijtlollige manier van 'journalistiek' bedrijven", aldus De Vries.

https://www.ad.nl/show/peter-r-de-vries-maakt-gehakt-van-schijtlollig-slachtoffer-tim-hofman~a14449ed/,

met ander, nevengeschikt adjectief


  • schijtlolliger en ongeloofwaardiger
  • schijtlolligger of schamperder

Supadragon8 [...]. Leek wel wat te worden op het begin, maar werd steeds schijtlolliger en nog ongeloofwaardiger met de tijd. Leuk voor een keertje.

http://games2u.nu/film/29867,

Stompzinnige reacties hier over geloof. De één nog schijtlolliger of schamperder dan de ander. Zeer jammer, maar toont eens te meer aan dat het volk wat hier op de site komt niet veel hoger komt dan het niveau van de gemiddelde geenstijlbezoeker.

https://webwereld.nl/markttrends/86591-kerken-controleren-kerkgangers-met-gezichtsherkenning,

  • (te) branieachtig en (te) schijtlollig
  • grappig, clownesk of schijtlollig

Op de avond waar ik maar moeilijk aan toe kan komen, maar waar ik het steeds over hebben wil, was ik nadrukkelijk niet uitgenodigd. Dat gaat zo in de vriendschap voor een groot man, hij geeft wel fascinatie terug, maar geen warmte. Toch ben ik gegaan, beklemd [...], maar gedwongen, omdat ik in de loop van die dag zoveel gekostumeerde knapen naar binnen had zien gaan, te uiteenlopend voor een kostuumrepetitie, maar (door de kijker) ook weer te branieachtig en te schijtlollig om geen feest te doen vermoeden.

De biograaf, Willem Brakman,

In een vrije samenleving mag een cartoonist tekeningen maken en publiceren. De beste en scherpzinnigste tekenaars zijn echter geen komedianten. De lach welke eventueel op de lippen van de beschouwer verschijnt, moet altijd iets ongemakkelijks hebben; geslaagde ironie of satire is nooit slechts grappig, clownesk of schijtlollig.

https://tpo.nl/2018/08/29/waarom-een-mohamed-cartoonwedstrijd-een-slecht-idee-is/,

met eigennaam


  • de schijtlollige Derksen

Nederland is zo langzamerhand een beetje klaar met de schijtlollige en narcistische Derksen, getuige de gestaag teruglopende kijkcijfers van VI. Het kunstje is uitgewerkt.

https://www.mediacourant.nl/2019/03/johan-derksen-betrapt-masturberende-martijn-koning/,

overig


( In zelfstandig gebruik voorafgegaan door een onbepaald voornaamwoord.)
  • iets schijtlolligs
  • wat schijtlolligs

De raadsvragen van Leefbaar Den Haag over het gerucht dat er een krokodil in de Hofvijver zou zitten had nog wel iets schijtlolligs.

https://www.ad.nl/den-haag/leefbaar-den-haag-was-in-het-begin-net-een-ingescheurde-duimnagel~a11ba39a/,

Soundos is zo iemand die elk grapje met stemverheffing doet, waardoor het grappiger over lijkt te komen. En Kaj moet na elke zin iets schijtlolligs toevoegen, wat het ook vrij snel vermoeiend maakt.

https://forum.fok.nl/topic/2397870/2/25,

We doen allemaal wel eens wat grappigs en schijtlolligs hier, geen probleem hoor.

http://www.wijzijnvoetbal.nl/forum/3e-helft/49025-waar-erger-jij-je-aan-88-franse-racisten-4.html,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding