sigarenknipper


sigarenknipper 1.0

afbeelding

Bron: 0r14nd0
( CC BY-SA 3.0 )

knipmesje, schaartje waarmee de punt van een (dure) sigaar afgeknipt wordt; sigarenschaartje
Nu als gebruiksvoorwerp veel minder gangbaar dan vroeger.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een sigarenknipper…

is een schaar; is een gebruiksvoorwerp; is een voorwerp

      Algemene voorbeelden


      Dodi al-Fayed, prinses Diana's geliefde, blijkt een gedicht voor haar te hebben geschreven dat hij in een zilveren tablet liet graveren [...]. Prinses Diana op haar beurt had Dodi al-Fayed een paar manchetknopen cadeau gedaan die nog van haar overleden vader waren geweest. Ook heeft ze hem een gouden sigarenknipper met een kaartje met de woorden 'Liefs van Diana' eraan bevestigd gegeven.

      http://krant.telegraaf.nl/krant/actueel/obit-diana/teksten/diana.cadeau.html,

      De sigarenknipper huldigt een feestelijk moment in. De sigaar is klaar; er kan genoten worden van een heerlijk rookmoment. Meestal een kostbaar model, gezien deze met de sigarenknipper moet worden geknipt. Een beetje stijl hoort daar dan ook bij. Maar vooral moet hij goed werken.

      http://sigaren.com/informatie/sigarenknipper.php

      Inherent aan het roken van sigaren is het gebruik van een sigarenknipper om het gesloten puntje van de sigaar af te snijden. Werd de sigaar in de sigarenspeciaalzaak gekocht, dan stond daar op de toonbank meestal een tamelijk in het oog springende sigarenknipper, soms zelfs met een brandend vlammetje erop om de sigaar aan te kunnen steken.

      http://www.pijpenkabinet.nl/Smokiana/QQQ-sigarenknippers.html

      Deze goedkopere versie van de sigarenknipper, is makkelijk om in uw bezit te hebben. Het is altijd pracktisch om een paar knippers extra te hebben aangezien de ervaring leert dat ze overal en nergens liggen.

      http://www.goedkooproken.com/sigaren/126.html

      Thuis is de sigarenknipper minder uitbundig aanwezig. Deze staat op het bureau en heeft een toepasselijke vorm of ligt op de salontafel te pronk. De grootte en het voorkomen verschillen sterk en globaal gezien wordt dit artikel in de loop van de tijd steeds kleiner.

      http://www.pijpenkabinet.nl/Smokiana/QQQ-sigarenknippers.html

      Bij de sigarenknipper staat de opening van het snijgedeelte in relatie tot de soort sigaren die men rookt en de wijze waarop men de sigaar wil aansnijden. De rechte snede is het meest algemeen, andere knippers maken een v-vormige sleuf in de sigaar die de sigaar een andere trek geven. De sigarenknipper verdwijnt wanneer de machinale sigaar algemeen wordt.

      http://www.pijpenkabinet.nl/Smokiana/QQQ-sigarenknippers.html

      Een sigarenknipper is perfect als cadeau. Precies betaalbaar, maar wel een exclusief en royaal gebaar. En uiteraard in een fraaie verpakking. Zo herinnert uw sigarenknipper de ontvanger altijd aan dit mooie gebaar; iedere keer weer op leuke momenten wanneer een sigaar klaar wordt gemaakt voor een prettig rookmoment.

      http://sigaren.com/informatie/sigarenknipper.php