slechtgekleed


slechtgekleed 1.0

op een manier gekleed die algemeen als niet goed, niet netjes wordt beschouwd; met lelijke of niet bij de gelegenheid passende kleren aan; niet keurig gekleed; niet netjes aangekleed
In beginsel voorkomend in dezelfde combinaties als het antoniem goedgekleed, maar veel minder gebruikelijk dan dat woord.

Algemene voorbeelden


De mannen proberen er zo dik en slechtgekleed mogelijk uit te zien, de vrouwen proberen hun mannen daarin te overtreffen.

Het leukste jaar uit de geschiedenis van de mensheid, Ronald Giphart,

Arbeidssocioloog dr. Jos van Oostrum denkt niet dat het aantrekken van een pak het gedrag beïnvloedt, "maar het is natuurlijk wel zo dat slechtgeklede werknemers het imago van een bedrijf schaden."

De Telegraaf,

Zijn kleding verschonen, zich wassen, zich scheren, … dat alles wordt een groot probleem. Voor iedereen zijn dit evidente uitingen van eigenwaarde en zelfrespect. Vuil en slechtgekleed zijn betekent zoveel als zijn eigenwaarde verloren hebben.

http://www.santegidio.org/nl/solidarieta/senzadimora/chisono04.htm

Daarnaast schrijft ze een column over hoe de kinderkamer van haar dochter verandert van een lief roze paleisje tot een paarse puberkamer. Het bordje "eerst kloppen" op de deur is ineens van levensbelang en, zegt Daphne zelf, moeder is ineens een "Ongelooflijke Nerd, is Slechtgekleed en Truttig En Raar".

http://www.vrouwonline.nl/gossip/bekende-mamas/2513/daphne-deckers

Een paar weken geleden reed Meuleman nog met slechtgekleed journalistenvolk een rondje door een dure buitenwijk van Toronto.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/747131/2003/06/02/SARS-nekt-Amsterdam-Limousines.dhtml,

Hij is slecht gekleed en ziet eruit alsof hij al weken niet geslapen heeft.

http://noxa.net/forum/56074/_Hij_is_slecht_gekleed_en_Minml_Poetry,