snipverkouden


snipverkouden 1.0

heel erg verkouden met bijbehorende verschijnselen zoals een verstopte neus, een loopneus en last van je keel en soms je stem; heel erg verkouden; zwaar verkouden; snotverkouden

Algemene voorbeelden


Hoe gaat het? Behalve dat ik snipverkouden ben, redelijk.

Oprechter trouw, Henk Romijn Meijer,

Het tocht hier, denkt Martha. Morgen ben ik ziek. Morgen ben ik snipverkouden. Alles staat hier open. Morgen ben ik ziek, daar ben ik zeker van.

De Tattooshop; Een middag met Evelyne; Nachtbraken; Telefoon; Martha, Angelo Perrotti,

Snipverkouden is geen verbastering van snotverkouden. De uitdrukking is in de 19de eeuw ontstaan en dankt z'n naam aan een vogel: de poelsnip! Die heeft namelijk bij het voedselzoeken vaak een druppel aan zijn snavel hangen.

http://www.pakverkoudheidaan.nl/upload/File/Vicks_gezonde_luchtw_almanak.pdf,

De vierde dag 's morgens stond Elke snipverkouden op.

http://www.wereldvlinders.be/diary/diary-full.html

Combinatiemogelijkheden


met eigennaam


Je zult maar eigenaar geweest zijn van een vrijdagnamiddagticket: Dick Norman die geen vat kreeg op de opslag van snipverkouden Petr Korda, Martin Damm die na een kwartiertje weghinkte en Marc-Kevin Goellner vrije doorgang gaf naar de halve finale [...]. Nog een geluk dat Korda zijn Antwerps griepje met vitaminen en twee bedlegerige dagen de baas bleef.

De Standaard,

Goya Dress leed onder een snipverkouden zangeres Astrid Williamson, maar zijn melodieuze, wat complexe gitaarpop bleef boeiend en trok in de nacht zowaar het jonge grut aan.

De Standaard,

Snipverkouden Brenda serveerde drie matchpunten van Appelmans weg in het 14de game.

De Standaard,