spambericht


spambericht 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; ICT; neologisme)

e-mailbericht dat of sms die zonder dat men daarom gevraagd heeft naar iemands e-mailadres wordt gestuurd en vaak reclame of andere ongewenste aanbiedingen bevat; ongewenst e-mailbericht of ongewenste sms

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een spambericht…

is een bericht

      Algemene voorbeelden


      Spam is een bericht dat consumenten of bedrijven ongevraagd ontvangen via e-mail, mobiele telefoon, fax of vaste telefoon. Er zijn 3 soorten spamberichten: berichten van bedrijven die een product of dienst proberen te verkopen; berichten van goede doelen die vragen om een bijdrage; berichten die aandacht vragen voor een ideaal of overtuiginging.

      http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/telefonie/regels-voor-spam

      Sommige spamberichten bieden de mogelijkheid om u af te melden voor verdere berichten. Reageer hier niet op! De ervaring leert dat uw reactie alleen maar bevestigt dat het adres gelezen wordt en dus interessant is voor spammers.

      https://www.xs4all.nl/klantenservice/beveiliging-veiligheid/spam-wat-doen/

      Wie via spam reclame maakt voor een illegale dienst, is hoe dan ook strafbaar. Zo belandden in mei 2000 twee Australische spammers in de cel, nadat ze in hun spamberichten onjuiste productinformatie hadden gezet.

      http://www.laterna.nl/werk/spam,

      Combinatiemogelijkheden


      met substantief ervoor


      • twee miljard spamberichten

      Toezichthouder ACM heeft het Nederlandse affiliatenetwerk Daisycon een boete van 810.000 euro opgelegd voor het verzenden van meer dan twee miljard spamberichten. ACM stelde daarnaast twee leidinggevenden aansprakelijk voor het spammen.

      http://tweakers.net/nieuws/98707/acm-legt-boete-van-810000-euro-op-wegens-twee-miljard-spamberichten.html,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding


      Etymologie


      Aard herkomst inheems woord
      Vroegste datering 2001