sportarts


sportarts 1.0

arts die is gespecialiseerd in de sportgeneeskunde en onder meer sportblessures behandelt, medische keuringen voor sportbeoefening uitvoert en adviseert inzake voeding en medicatie voor sporters

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een sportarts…

is een arts; is een persoon

 • [Deskundigheid of vaardigheid] is gespecialiseerd in de sportgeneeskunde

  Hoofdsemagram: arts


  Algemene voorbeelden


  De opleiding tot sportarts is een vierjarige fulltime specialistische opleiding die bestaat uit assistentschappen orthopedie, cardiologie, inspanningsfysiologie en algemene sportgeneeskunde. Het curriculum is opgesteld door het NIOS en voldoet aan de eisen die gesteld zijn door het College voor Sociale Geneeskunde (CSG). Sportartsen die hun opleiding hebben afgerond worden door de Sociaal-Geneeskundigen Registratie Commissie (SGRC), geregistreerd.

  http://www.sportgeneeskunde.com/vsg_alginfo,

  Op deze site in de rubriek sportmedische keuring vind je de lijst met erkende keuringsartsen. Ze staan gegroepeerd per provincie, zodat je eenvoudig een sportarts in je buurt kan opzoeken. De erkende keuringsartsen zijn huisartsen of specialisten die een bijkomende opleiding in de sportgeneeskunde gevolgd hebben en die over de nodige apparatuur beschikken om sporters te keuren of sportmedisch geschikt te verklaren. Voor al wat te maken heeft met sportmedische begeleiding (voeding, training, blessures, …) kan je bij een sportdokter terecht.

  http://www.cjsm.vlaanderen.be/gezondsporten/faq/index.htm

  Voor de meeste balspelen is trouwens een goede, algemene conditie vereist. Daarnaast kun je misschien best enkele lenigheidoefeningen doen om de gewrichten soepel te houden (stretchen). Raadpleeg eerst een sportarts om zeker te zijn dat er geen tegen-indicaties zijn om aan sport te doen.

  http://home.tiscali.be/mardejonghe/body/vragen.htm