sporttrui


sporttrui 1.0

(sport en recreatie; politiek en bestuur)

trui om in te sporten; trui voor het uitoefenen van een sport
Wordt ook wel als vrijetijdskleding gedragen.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een sporttrui…

is een trui; is een kledingstuk

      Hoofdsemagram: shirt


      Algemene voorbeelden


      Het demoteam van Dance Studio Sportlook is door Herma en Hein Heun voorzien van een nieuwe outfit. Zowel de Dance Studio als ook firma Heun hebben allebei de kleuren fuchsia en zwart in hun logo, dus samengevoegd geeft het een sportief resultaat. Zowel de kleinsten als ook het oudere demoteam is voorzien van een leuke zwarte dansbroek en een witte sporttrui, beide voorzien van het logo en de naam Hein Heun.

      http://deltafm.nl/nieuws/2008/03/23/demoteam-dance-studio-sportlook-in-outfit-van-h.-heun/,

      De adidas Sporttrui voor heren is multifunctioneel en uitgevoerd in een comfortabele katoenmix. Voorzien van capuchon met trekkoord, kangoeroezakken op de buik en grote adidas Performance print op de voorzijde.

      http://www.sport2000.nl/adidas-sporttrui-3284

      Hoodies zijn sweaters (sweat truien) met een capuchon. Het zijn ideale sporttruien voor tijdens het sporten of voor na het sporten. Omdat hoodies van een zachte stof gemaakt zijn dat heerlijk zit, zijn de truien ook fijn om gewoon in je vrije tijd te dragen. Hoodies worden veel gedragen door skaters, BMX'ers en basketballers. Je ziet ook vaak rappers in hoodies rondlopen. In het dagelijks leven zie je hoodies veel terug bij jongens en meiden met een stoere of sportieve stijl.

      http://www.yourstore24.nl/dames/kleding/hoodies.html

      'Jawel, u bent het toch!' zei een man in een sporttrui die naast mij in een boekhandel stond. Hij had vanuit zijn ooghoeken naar mij staan loeren. Ik moest even nadenken. Jezus de pater! Dat zei ik gelukkig niet. Ik vroeg of hij de priester was die ik in Amsterdam bij Cor had ontmoet. Dat klopte.

      De koorddanseres en andere herinneringen, Rico Bulthuis,