suggestiestrook


suggestiestrook 1.0

(transport, verkeer en reizen)

onderdeel van de rijbaan dat de aanwezigheid van fietsers benadrukt door middel van een onderbroken lijn of een andere kleur van het wegdek; fietsstrook zonder wettelijke status; nepfietsstrook

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een suggestiestrook…

is een fietsstrook; is een strook

      Algemene voorbeelden


      Naarmate men het verblijfskarakter van een straat meer wil accentueren, vermijdt men een te sterke lineaire accentuering van suggestiestroken. Een duidelijk signaal kan er ook in bestaan de suggestiestrook qua vormgeving meer te laten aansluiten bij het voetpad.

      http://www.fietsvlaanderen.be/Default.asp?pageurl=./Vademecum/Vademecum.asp,

      Combinatiemogelijkheden


      met adjectief ervoor


      • een rode suggestiestrook
      • een zogenaamde suggestiestrook

      Een rode suggestiestrook refereert al te zeer naar een fietspad, en moet dan ook vermeden worden. Om dezelfde reden is het gebruik van markeringen (zelfs een enkele onderbroken lijn) af te raden. Voor de duidelijkheid is het gebruik van een ander materiaal, of van stenen in andere afmetingen, structuur en/of legverband belangrijker dan een sterk kleurverschil.

      http://www.fietsvlaanderen.be/Default.asp?pageurl=./Vademecum/Vademecum.asp,

      Doordat Ruinen heeft gekozen voor een zogenaamde 'suggestiestrook', die nu is aangebracht door witte strepen tussen pad en weg, mag de weg niet worden voorzien van een bord dat aangeeft dat het om een fietspad gaat.

      Meppeler Courant,

      in voorzetselgroep


      • op een suggestiestrook
      • op hun suggestiestrook

      Wijkagent Marco Oudshoorn kreeg tijdens de schouw vooral vragen over de verkeersveiligheid in de wijk en wist deze ook naar tevredenheid te beantwoorden. Eén vraag leidde tot een kleine verrassing. Een bewoonster vroeg: "Waarom doet u niets aan het busje dat daar midden op het fietspad geparkeerd staat?" Oudshoorn antwoordde: "Daar kunnen we niets aan doen, want degene die hier het busje parkeert, zet hem op een suggestiestrook. We kunnen deze parkeerder pas bekeuren als het fietspad met een doorgetrokken streep is onderbroken van de rest van de rijbaan. Het busje mag hier dus gewoon staan."

      https://www.alblasserdamsnieuws.nl/wordpress/2011/09/08/wijkagent-%E2%80%9Cdit-busje-mag-hier-gewoon-staan%E2%80%9D/,

      Overal gloeiden in de duisternis de achterlichtjes van voortkruipende auto's. Zelfs de voetgangers op het trottoir langs de huizen schoten sneller op, en de fietsers op hun suggestiestrook vlogen eenvoudig langs de file.

      De zonnewijzer, Maarten 't Hart,

      Woordfamilie


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen