tafeltennissen


tafeltennissen 1.0

tennisspel spelen, waarbij men met een batje en een lichtgewicht balletje op een tafel met een net de bal op zo'n manier over het net op de tafelhelft van de tegenstander slaat dat hij of zij de bal niet of moeilijk kan terugspelen; tafeltennis spelen; pingpongen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Tafeltennissen…

is een activiteit; handeling

      Algemene voorbeelden


      Om de opening te vieren houdt de sooscommissie op zaterdag 13 november in De Poele van half acht tot half elf een disco-avond. Daarnaast kunnen tieners tussen 12 en 16 jaar elke week in de soos terecht voor een spelletje, tafeltennissen, muziek, of gewoon een gezellig kletspartijtje met leeftijdsgenoten.

      Meppeler Courant,

      Het is tafeltennis en geen pingpong. Bij het woordje pingpong gaan bij Henk Scheper de haren recht overeind staan. Omdat hem dat teveel doet denken aan huiskamertaferelen, terwijl tafeltennis toch een echte competitiesport is, waar niet te gering over gedacht mag worden. Scheper kan het weten, want hij tafeltennist al veertig jaar bij de tafeltennisvereniging Staphorst.

      Meppeler Courant,

      In de Kerstvakantie was er weer het jaarlijkse tafeltennistoernooi. De organisatie was in de goede handen van Karl Wessels van tafeltennisvereniging Leogang. De leerlingen van onze school tafeltennisten uitstekend. We haalden de 2de plaats in het eindklassement.

      http://www.dacostaelspeet.net/nieuws/nieuws200506/tafeltennis/tafeltennis.htm

      Er was een spelcircuit met onder andere een schuifbiljart en een tolspel. Daarnaast was er gymnastiek op muziek van Cliff Richard. Voor ouderen die nog geregeld sporten was er tennis en tafeltennis [...]. Achterin de zaal was een bijna 78-jarige man aan het tafeltennissen. Hij verklaarde nog geregeld te sporten.

      Meppeler Courant,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen