telecombedrijf


telecombedrijf 1.0

bedrijf dat diensten op het gebied van de telecommunicatie aanbiedt, bijvoorbeeld telefonie, vooral mobiele telefonie, televisie en internet; bedrijf dat telecomdiensten aanbiedt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een telecombedrijf…

is een bedrijf; is een organisatie

 • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een bedrijf dat telecommunicatiediensten aanbiedt, bijvoorbeeld telefonie, vooral mobiele telefonie, televisie en internet
 • [Voorbeeld of specimen] is bijvoorbeeld KPN, Telfort, T-Mobile en Vodafone

  Hoofdsemagram: bedrijf


  Algemene voorbeelden


  Gemeenten willen graag dat telecombedrijven van elkaars masten gebruik maken, om zo het aantal masten te beperken.

  http://www.antennebureau.nl/Nota%20NAB.pdf,

  Zo hebben wij onlangs een telecombedrijf geholpen om zijn accountmanagers effectiever de markt te laten bewerken.

  Intermediair,

  De zakenman die onderweg per se belangrijke gegevens naar de zaak moet doorzenden, zal fluitend de 250 euro neertellen voor deze internettelefoon. Aan de zakenman alleen als klant heeft KPN niet genoeg. Daarom begint het telecombedrijf een marketingcampagne die ook de consument moet verleiden tot de aanschaf van dit nieuwste digitale speeltje.

  Het Parool,

  Volgens het wetsvoorstel voor de beursgang van de PTT moet het telecombedrijf overigens voor elke tariefverhoging toestemming van de overheid vragen.

  NRC,

  Combinatiemogelijkheden


  met adjectief ervoor


  • een groot telecombedrijf
  • een klein telecombedrijf
  • een nieuw telecombedrijf

  Terwijl grote telecombedrijven als KPN en Vodafone zich in miljardenschulden hebben gestoken voor draadloze zendvergunningen zoals UMTS, blijkt wifi ineens een spotgoedkoop alternatief.

  Het Parool,

  Het conglomeraat werd enkele jaren geleden opgericht door deze relatief kleine telecombedrijven om beter te kunnen concurreren op de internationale markt.

  NRC,

  Een voorwaarde in de licenties was dat beide nieuwe telecombedrijven concurreren met KPN.

  http://www.automatiseringgids.nl/news/default.asp?nwsId=8853=ws

  • een Amerikaans telecombedrijf
  • een Belgisch telecombedrijf
  • een Brits telecombedrijf
  • een Europees telecombedrijf
  • een Nederlands telecombedrijf
  • een Spaans telecombedrijf

  Het Amerikaanse telecombedrijf dat in Hermes deelneemt is Global Telesystems Group (GTS), een grote ontwikkelaar en exploitant van telecom-diensten.

  NRC,

  Nog drie Europese operatoren in running voor Belgacom. Deutsche Telekom is in verregaande gesprekken met de regering en met het management van Belgacom om een participatie te nemen in het Belgische telecombedrijf.

  http://www.standaard.be/archief/dag/index.asp?snel=0=28/11/2000=DST28112000_061,

  Het hooggerechtshof in Londen verbood Britse telecombedrijven nog bijkomende exemplaren van de bekende Britse telefooncellen te plaatsen.

  De Standaard,

  Net als andere Europese telecombedrijven heeft KPN het merendeel van zijn leningen afgesloten in de onzekere verwachting dat UMTS een doorslaand succes wordt.

  de Volkskrant,

  Het Nederlandse telecombedrijf moet met de volgende generatie mobiele telefoons het huidige marktleiderschap verdedigen.

  Het Financieele Dagblad,

  Ingevolge dit sociaal akkoord heeft het Spaanse telecombedrijf zich ertoe verbonden de sociale en de syndicale rechten, zoals vastgelegd door de IAO, te eerbiedigen en met de bij de UNI aangesloten vakbonden een dialoog aan te gaan over alle thema's die verband houden met tewerkstelling en opleiding.

  http://www.fgtb.be/code/nl/Documents/2003/wereldspeler/c15_06e0604.htm

  met eigennaam


  • het telecombedrijf BellSouth
  • het telecombedrijf KPN
  • het telecombedrijf Mobistar
  • het telecombedrijf Motorola
  • het telecombedrijf Telfort
  • het telecombedrijf T-Mobile
  • het telecombedrijf Versatel
  • het telecombedrijf Vodafone

  Het aandeel KPN kwam onder druk nadat woensdag bekend werd dat de NS en enkele energiebedrijven, verzameld in EnerTel, samen met het Amerikaanse telecombedrijf BellSouth gaan concurreren met PTT Telecom op de Nederlandse telefoonmarkt.

  NRC,

  Telecombedrijf KPN heeft vrijdag de overname van internetknooppunt Netherlands Internet Exchange (NL-ix) bekendgemaakt. NL-ix is het op vier na grootste internetknooppunt in de wereld en levert diensten aan 270 aangesloten partijen.

  http://www.nu.nl/internet/2460275/kpn-neemt-internetknooppunt.html

  Het beursgenoteerde telecombedrijf Mobistar zegt in enkele maanden het aantal GPRS-projecten bijna verdubbeld te hebben van 200 tot 350.

  De Standaard,

  Het telecombedrijf Motorola liet onderzoeken hoe het mobieltje een onwrikbare plek in de maatschappij heeft verworven.

  De Limburger,

  Telecombedrijf T-Mobile zag het vierde kwartaal van afgelopen jaar 81 duizend klanten vertrekken. Het aantal nieuwe klanten in ditzelfde kwartaal, 63 duizend, bleef achter. Het bestand verminderd hiermee met 18 duizend klanten.

  http://www.televisiedigitaal.nl/nieuws/televisiedigitaal_import_929

  Minister Korthals (Justitie) maakte gisteren bekend dat het telecombedrijf Versatel drie miljoen euro moet betalen vanwege het om de tuin leiden van de fiscus bij het afwikkelen van personeelsopties.

  De Telegraaf,

  Het CDA wil met spoed weten van staatssecretaris De Vries van Verkeer waarover telecombedrijven Versatel en Telfort met elkaar spraken op de eerste dag van de UMTS-veiling.

  NOS Nieuws,

  Onder meer de Anbo, de bond voor vijftigplussers, is in onderhandeling met telecombedrijf Vodafone over een 'ouderentelefoon'.

  Provinciale Zeeuwse Courant,