televisieminuut


televisieminuut 1.0

zendtijd van een minuut op de televisie

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een televisieminuut…

is een minuut

  • [Geheel] is deel van de totale zendtijd van een televisiezender
  • [Doel of bestemming] is bestemd voor het uitzenden van een programma
  • [Medium] heeft betrekking op uitzendingen voor televisie

    Hoofdsemagram: minuut


    Algemene voorbeelden


    Op de televisie zie je de ene na de andere snelle tv-kok met paars piekhaar een creatie in no-time op tafel toveren. Maar ga je thuis aan de slag, dan blijkt een televisieminuut met voorgesneden groente heel wat langer te duren.

    http://www.volkskrant.nl/wca_item/boeken_detail/453/92156/De-luie-huisvrouw.html,

    Om de nieuwsconsument, die in een overvloed van informatie snel afgeleid is, toch te interesseren wordt de berichtgeving beknopter en luidruchtiger, wat leidt tot een kortere concentratieduur van het publiek, dat vervolgens met nog flitsender journalistiek verleid moet worden; het is een kringloop waar kranten en televisiezenders niet aan kunnen ontsnappen omdat ze advertenties moeten verkopen. Ondertussen verliest het publiek zijn belangstelling, want hoe belangrijk kan dat nieuws nu eigenlijk zijn, als het in gratis krantjes uitgereikt of in één televisieminuut samengevat kan worden?

    http://nrcboeken.vorige.nrc.nl/recensie/geachte-minister-kijk-eens-goed-naar-john-stuart-mill,

    In vergelijking met zijn vorige optreden wordt het aantal televisieminuten verdubbeld; twintig van de zestig minuten zendtijd worden voor Sonneveld ingeruimd.

    http://wiki.theaterencyclopedie.nl/wiki/Wim_Sonneveld:_Repertoire_-_Televisie,

    Eigenlijk noemt Martin Simek zichzelf een 'vijand van korte gesprekjes'. Vijftig televisieminuten duurden aanvankelijk de interviews in zijn programma Kleur Bekennen.

    http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/532720/1999/06/01/Martin-Simek-laat-zich-verrassen.dhtml,

    Skil-Shimano is een strak geleid team met een frisse uitstraling [...]. Het team en de renners maakten vooral naam en scoorden vele televisieminuten tijdens de afgelopen Tour de France.

    http://www.tweewieler.nl/Retailing/Tweewielerspecialist/2010/3/Unigarant-sponsor-profwielerploeg-Skil-Shimano-TWWLR001890W/,