televisietaks


televisietaks 1.0

((vooral) in België; verouderend)

belasting op het bezit van een of meer televisietoestellen; kijkgeld

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een televisietaks…

is een taks

      Algemene voorbeelden


      Wet van 24 december 1976 betreffende de budgettaire voorstellen 1976-1977. Hoofdstuk II Radio- en televisietaks. Artikel 15. Artikel 1 van de wet van 26 januari 1960 betreffende de taksen op de toestellen voor het ontvangen van radio-omroepuitzendingen wordt vervangen door de volgende bepaling.

      http://navigator.fenb.be/fiscdb-consult/plainWettekstServlet?wettekstId=10937&lang=nl,

      Combinatiemogelijkheden


      met ander, nevengeschikt substantief


      • radiotaks en televisietaks
      • televisietaksen of abonnementskosten

      Op alle kamers is tv-distributie mogelijk. Hiervoor moet u geen televisietaksen of abonnementskosten betalen. U bent verplicht uw aansluiting door te geven aan de administratie.

      http://www.st-lambertus.be/voor-onze-bewonders

      Welke diensten moeten op de hoogte gebracht worden van uw adreswijziging? * De dienst Kijk- en Luistergeld (radio- en televisietaks) via het bijgevoegd formulier * De nutsbedrijven: gas- en elektriciteitsmaatschappij, water, radio- en televisiedistributie, Belgacom.

      http://www.hemiksem.be/downloads/Welke%20instelling%20verwittigen.pdf

      De aanvraag moet vergezeld zijn van: - het abonnementsbewijs - een geldig attest of bewijs waaruit de vrijstelling van radio- en televisietaks omwille van de handicap blijkt, afgeleverd door de diensten van de Vrijstelling van Radio- en Televisietaksen.

      http://www.herent.be/upload/financien/downloads/Gemeentelijke_tussenkomst_in_het_abonnementsgeld_van_de_kabeltelevisie_ten_gunste_van_personen_met_een_handicap.pdf