terugmatch


terugmatch 1.0

((vooral) in België)

tweede wedstrijd in een reeks van twee sportwedstrijden die op het eigen veld of in de eigen sporthal wordt gespeeld; thuiswedstrijd

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een terugmatch…

is een match

   Algemene voorbeelden


   Oostende moet winnen van het Roemeense Universitatea Cluj en rekenen op een nieuwe stunt van Brno tegen Kiev. Dan pas eindigt de kustploeg tweede in haar groep en speelt ze de terugmatch van de 1/16de finales in de eigen arena.

   De Standaard,

   Anderlecht-trainer Hugo Broos heeft zijn huiswerk voor de Europese terugmatch van donderdag tegen Girondins Bordeaux klaar.

   http://www.rsca.be/article.php?aid=6956=nl=1,

   FC Barcelona plaatste zich voor de halve finales na een 5-4-zege in de spectaculaire terugmatch tegen Atletico Madrid.

   De Standaard,

   Op de vraag of de geschiedenis zich zal herhalen, krijgen we een voorlopig antwoord op 12 december, wanneer de heenwedstrijd in Hasselt op het programma staat. De terugmatch volgt op 13 of 20 februari '96 in het Bretoense Angers.

   De Standaard,

   De terugmatch tussen Schalke 04 en Club Brugge wordt op dinsdag 3 december in het Parkstadion van Gelsenkirchen afgetrapt om 18.30 uur.

   De Standaard,

   Dirk Medved kreeg vroeg in de wedstrijd een gele kaart. Daardoor mist de libero, die ook al geel kreeg in Lyngby, de terugmatch over veertien dagen in Boekarest.

   De Standaard,