terugwedstrijd


terugwedstrijd 1.0

tweede wedstrijd in een reeks van twee sportwedstrijden die op het eigen veld of in de eigen sporthal wordt gespeeld; thuiswedstrijd

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een terugwedstrijd…

is een wedstrijd

   Algemene voorbeelden


   De kwartfinales worden in één match (zonder terugwedstrijden) afgewerkt op woensdag 21 februari.

   De Standaard,

   Vier ereklassers bij de mannen en eenzelfde aantal vrouwenteams uit de hoogste reeks proberen vanavond en morgen in een heen- en terugwedstrijd een plaats voor de nationale bekerfinale af te dwingen.

   De Standaard,

   De heenwedstrijden worden gespeeld op 10 en 11 november; enkele dagen later, op 13 en 14 november, staan de terugwedstrijden al op het programma.

   http://www.belgiumsoccer.com/New/archief.php?arc_id=1047,

   Italië had de heenwedstrijd met 4-0 gewonnen maar hoefde de terugwedstrijd niet af te werken.

   De Standaard,

   Oostende plaatste zich zaterdag [...] voor het derde jaar op rij voor de finale van de beker van België. Daarin neemt de kustploeg, die Antwerpen zaterdag met de overwinning (74-81) in de terugwedstrijd een troostprijs gunde, het op 31 maart (paasmaandag) om 16.15 u. op tegen Charleroi, de bekerwinnaar van '96.

   De Standaard,

   In de terugwedstrijd speelde Kieldrecht in de eerste twee sets met de basiszes en toonde zich voortdurend een klasse sterker, de einduitslag was dan ook 1-3.

   De Standaard,

   De terugwedstrijden van Club Brugge en Anderlecht komen vanavond rechtstreeks op de beeldbuis, maar overlappen mekaar gedeeltelijk.

   De Standaard,