thuisclub


thuisclub 1.0

(voetbal; sport en recreatie)

club die een wedstrijd op het eigen veld of in de eigen sporthal speelt; club die een thuiswedstrijd speelt; thuisspelende club

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een thuisclub…

is een club

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] speelt thuis

  Hoofdsemagram: club


  Algemene voorbeelden


  Nauwelijks gehinderd door een machteloos Volendam beleefde PSV zaterdag een goede laatste test voor de cruciale wedstrijd in de Champions League. Geholpen door een opeenstapeling van blunders boekte de door blessures en griep geplaagde landskampioen zonder noemenswaardige inspanningen een ruime overwinning: 7-0. Zoals wel vaker was Kezman de grote man bij de thuisclub.

  http://planet.nl/planet/show/id=69156/contentid=425689/sc=f60f4d,

  Het Parijse voetbal rouwt om Douadi Atou , een 22 jarige supporter van FC Berbères [...]. Gisteren overleed hij aan de schoten die zondag op hem werden gelost door een aanhanger van de thuisclub Jeanne d'Arc de Drancy.

  NRC,

  In de vierde set [...] was tot 10-8 voor de thuisclub sprake van een gelijk opgaande strijd. Maar door sterk serveren van Dynamo en een paar slechte passes aan Brevok-zijde liep de landskampioen gemakkelijk uit naar de winst in de set (15-11) en de wedstrijd.

  NRC,

  Het was de weer prima spelende aanvoerder Mario Bennes die de ban brak. Nog maar net in het veld gekomen, benutte hij een driepuntspoging, waardoor de thuisclub weer opnieuw kon beginnen om de psychologisch zo belangrijke drempel van 10 punten te slechten.

  De Telegraaf,

  Bij iedere wedstrijd zullen er mensen van de politie en stewards aanwezig zijn om de supportersgroepen te scheiden en de orde te bewaren. De thuisclub draait voor die kosten op.

  http://www.voetbalmanager.nl/

  Inter Milaan wordt geacht zich ten koste van Anderlecht te plaatsen voor de halve finales van de Coppa Uefa. De blauw-zwarte brigade heeft al aan een 0-0 gelijkspel voldoende om door te gaan, maar de Brusselaars hebben niks te verliezen en putten moed uit de goede prestatie in de heenwedstrijd (1-1) en de crisis die de thuisclub doormaakt.

  De Standaard,

  AC Milan heeft een record gevestigd door voor de derde keer in de clubhistorie de zogenaamde Super Cup te winnen. In een kwartvol San Siro was de thuisclub gisteravond veel te sterk voor het zwakke Arsenal: 2-0.

  NRC,

  Fluitenier Howard King geraakte in november '95 in het nieuws, toen hij in een interview met de Engelse tabloid News of the World toegaf als scheidsrechter het gezelschap van call-girls, aangeboden door sommige thuisclubs, niet altijd te hebben afgewezen.

  De Standaard,

  In het vijfde wedstrijdweekeinde van de midgetgolfcompetitie district noord hebben de eerste teams van MGC De Jonge Geuze uit Ruinen en MGC Drachten elkaar in het onderlinge treffen, niets toegegeven [...]. In Ruinen ging MGC De Jonge Geuze slecht van start. Daarbij had men het geluk, dat ook Drachten nog in zijn spel moest komen. Toch won de Friese formatie deze ronde (101-105) en nam een 0-2 voorsprong in ronden en 4 in slagen. In de tweede ronde kwam de thuisclub terug. Door deze met 101-98 te winnen werd het 2-2 en bracht het de slagenachterstand terug tot één slag (202-203). Toen leek het er op, dat de Ruiner ploeg de wedstrijd naar zijn hand zou gaan zetten, want ook de derde ronde was voor de thuisclub (97-91).

  Meppeler Courant,

  Woordfamilie


  Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen