uitclub


uitclub 1.0

(sport,voetbal [balsport])

club die een wedstrijd op het veld of in de sporthal van de tegenstander speelt; club die een uitwedstrijd speelt; uitspelende club

Semagram


Een uitclub…

is een club

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] speelt uit

  Hoofdsemagram: club


  Algemene voorbeelden


  In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen neemt sc Heerenveen het op tegen Ajax. De Amsterdammers zijn dit seizoen na FC Twente de best presterende uitclub.

  http://ww2.webregio.nl/nijmegen-en-omstreken/sport/artikel/2145838/ajax-productiefste-uitploeg-eredivisie.aspx,

  Bij het wedden op voetbalwedstrijden is het inzetten op het winnende team de meest populaire. Bij deze weddenschap, ook wel bekend als een head-to-head weddenschap, zijn er drie keuzes. Je kunt wedden dat de thuisclub wint (wordt aangegeven met de nummer 1), dat de wedstrijd in een gelijkspel zal eindigen (dit wordt aangegeven met een x) of dat de uitclub wint (dit wordt aangegeven als nummer 2).

  http://www.voetbalwedden.org/voetbalweddenschappen.html,

  De vijftiende speelronde in de Eredivisie van afgelopen zaterdag en zondag gaat de geschiedenisboeken in. De negen uitclubs maakten in totaal slechts drie doelpunten, een zeldzaam laag aantal in de historie van de vaderlandse topcompetitie.

  http://www.azfanpage.nl/forum/viewtopic.php?f=7&t=3856&start=1370,

  Het toekomstige vooraanzicht van het NAC-stadion met de de nieuwe eretribune als markant punt. Ook voorzien de plannen voor het 'Stadionkwartier' erin dat dat de bussen van de uitclub op het dak van een nieuwe megasupermarkt parkeren, om de fans daarna via een speciale loopbrug naar het uitvak in het stadion te leiden.

  http://www.heja.com/nieuws/nac-pakt-flink-uit-bij-stadion.html,

  Waarom hoor je bij FIFA 11 als de uitclub scoort hun goaltune?

  http://www.goeievraag.nl/trefwoord/uitclub,

  Of uitwedstrijden doorgaan wordt niet altijd aan FC Weesp gemeld. Vaak staat de informatie op de eigen website van de uitclubs en op de website van de KNVB.

  http://www.fcweesp.slclubsite.nl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=161&Itemid=247,

  Tss. Schrijven ze 'thuisclub' netjes aaneen en 'uit club' met een onjuiste spatie. Ja, zo sta je als uitclub eigenlijk toch al meteen met 1-0 achter.

  http://www.spatiegebruik.nl/popup.php?id=1829,