thuisoverwinning


thuisoverwinning 1.0

(voetbal; sport en recreatie)

overwinnning die op het eigen veld of in de eigen sporthal wordt behaald; overwinning van de thuisspelende club; overwinning in een thuiswedstijd; thuiszege
Vaak voorafgegaan door een telwoord of een kenmerkend bijvoeglijk naamwoord.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een thuisoverwinning…

is een overwinning

  • [Plaats] wordt op eigen veld of in de eigen sporthal behaald

    Algemene voorbeelden


    Tegen Kozakken Boys leek NSC afgelopen zaterdag in de slotfase bij vlagen dichtbij de eerste thuisoverwinning, maar ook dat duel eindigde in een gelijkspel, inmiddels de zesde remise op rij in thuisduels.

    http://www.omroepn.nl/content/view/11603/85/,

    Roeselare behaalde een logische thuisoverwinning tegen Puurs. Na vlotte winst van Maaseik in de eerste twee sets en een 2-9-voorsprong in de derde herneming zag het ernaar uit dat Maldegem op zijn eerste 3-0-nederlaag van het seizoen zou getrakteerd worden. De groen-witten zorgden echter voor een verrassing door louter op wilskracht Maaseik tot een vierde set te dwingen.

    De Standaard,

    In de tweede periode waren de gasten ondanks twee wissels niet bij machte een vuist te maken. Een beetje veldoverwicht, dat wel, maar veel te weinig ideeën om de vierde thuisoverwinning van Sint-Truiden in gevaar te brengen.

    De Standaard,

    Rik Smits heeft de Chicago Bulls zaterdag een beetje pijn gedaan. De Nederlandse profbasketballer maakte met de Indiana Pacers een einde aan een prachtige serie thuisoverwinningen van de ploeg van Michael Jordan.

    Meppeler Courant,

    Na het verlies van de uitwedstrijd kwam Computerij thuis heel sterk terug en werd Nashua met 95-73 afgedroogd. Desondanks overleefde men de eerste ronde niet. Dat lukte ondanks een thuisoverwinning (75-72) ook niet in het seizoen '91-'92 toen VGNN Donar de tegenstander was.

    Meppeler Courant,

    Eindelijk nog eens een thuisoverwinning voor Beerschot, dat op die manier in de running blijft voor een plaatsje in de eindronde. De Mannekens maakten het verschil tegen Tielen halfweg de eerste helft, toen Simba een aangeven van Prins met een spectaculaire omhaal hoog in doel werkte. In de resterende tijd miste de thuisploeg diepgang om haar veldoverwicht in een ruime winstmarge te vertalen.

    De Standaard,

    Nadien staan er wedstrijden geprogrammeerd tegen alle topploegen zodat Bavi best twee thuisoverwinningen laat optekenen om al te grote averij op te lopen.

    http://www.bavi.be/verslagen.htm

    Niet de vijfde thuisoverwinning op rij of de eerste competitiegoal van Bob Peeters waren gisteren de belangrijkste gespreksonderwerpen langs de lijn van het oefencentrum van Lierse in Kessel.

    De Standaard,

    KV Mechelen heeft op geen enkel ogenblik aanspraak kunnen maken op de eerste thuisoverwinning.

    De Standaard,

    Gezien de gemakkelijke thuisoverwinning (14-7) vorig seizoen en het goede handbal van afgelopen zondag gaat de selectie van trainer/coach Lambert Bouwman de confrontatie vol vertrouwen aan.

    Meppeler Courant,

    Woordfamilie


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen