thuiswinkel


thuiswinkel 1.0

winkel waar men, meestal via internet of per postorder, van thuis uit koopwaar bestelt die vervolgens thuis wordt afgeleverd

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een thuiswinkel…

is een winkel; is een bedrijf

  • [Activiteit of handeling] biedt te koop aan
  • [Wijze] ontvangt zijn bestellingen van bij de klant thuis, via internet of per postorder en levert de goederen thuis bij de klant af
  • [Belanghebbende of begunstigde] verkoopt aan de particuliere klant

    Hoofdsemagram: winkel


    Algemene voorbeelden


    Het voordeel van een thuiswinkel is dat u 24 uur per dag van achter uw computer een bestelling kan plaatsen zonder dat u daar veel moeite voor hoeft te doen. De bestelling wordt zo spoedig mogelijk na betaling bij u thuis gebracht.

    http://www.zelfstandigthuis.nl/over_reumahulpmiddelen

    Bijna drie kwart van de omzet van de thuiswinkels wordt nu op het internet gehaald [...]. Vooral de verkoop van verzekeringen via het internet loopt goed. De omzet van de Nederlandse thuiswinkelbranche op internet is in het eerste halfjaar uitgekomen op 1,33 miljard euro.

    http://www.nu.nl/economie/878759/thuiswinkels-boeken-18-miljard-euro-omzet.html,

    Heeft u een nieuwe wasmachine nodig, maar even geen geld, dan kunt u altijd nog via internet of een catalogus bij een zogeheten thuiswinkel een wasmachine op krediet bestellen. Het kost wel het nodige aan rente. Die kan oplopen tot wel 21 procent.

    http://nos.nl/artikel/55451-thuiswinkels-klagen-staat-aan.html,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen