webwinkel


webwinkel 1.0

(neologisme, media, communicatie en telecommunicatie, ICT)

winkelbedrijf dat producten of diensten via internet verkoopt en gekochte waren thuisbezorgt of bij een magazijn laat afhalen door de klant, vaak tegen een lagere prijs door het uitsparen van winkelhuur en winkelpersoneel; webshop; internetwinkel

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een webwinkel…

is een winkel; is een bedrijf

   Algemene voorbeelden


   Wij onderscheiden twee soorten winkels: - De on-line webwinkel die alleen op internet opereert - De on-line webwinkel als uitbreiding op de bestaande winkel/handel. Het zal duidelijk zijn dat de onderste soort betere kansen maakt dan de eerstgenoemde.

   http://www.horizonwebdesign.nl/

   Score, een andere spijkerbroekenketen, heeft beter begrepen hoe je een webwinkel maakt. De producten zijn onderverdeeld in duidelijke categorieën (jeans, truien, T-shirts) en op de openingspagina is ook meteen te zien welke merken Score verkoopt. Van alle broeken en truien is een duidelijke foto te zien en kun je zelf de kleur veranderen zodat je ook kunt zien hoe de streeptrui er in oranje-zwart uitziet. De verkrijgbare maten staan in een pop-up menu, zodat ze eenvoudig te selecteren zijn. Score bezorgt alles gratis thuis en betalen kan op negen verschillende manieren.

   NRC,

   Vanuit een trendy zaak in de Amsterdamse Kalverstraat en een webwinkel met zijn distributiecentrum in Margraten verkoopt Rituals 175 prijzige producten voor lichaamsverzorging, maar ook bijvoorbeeld (af)was- en schoonmaakmiddelen.

   De Limburger,

   KPN en ABN starten financiële webwinkel. ABN Amro en KPN beginnen samen een bedrijf om op internet financiële diensten aan te bieden.

   de Volkskrant,

   Woordfamilie


   Als deel van een afleiding


   Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


   Etymologie


   Aard herkomst inheems woord
   Vroegste datering 2000