webshop


webshop 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; ICT; neologisme)

winkel die producten of diensten via internet verkoopt en gekochte waren thuisbezorgt of bij een magazijn laat afhalen door de klant, vaak tegen een lagere prijs door het uitsparen van winkelhuur en winkelpersoneel; internetwinkel; webwinkel

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een webshop…

is een winkel; is een bedrijf

      Algemene voorbeelden


      Zo ver is het in Nederland nog niet, maar op het moment dat je je pakketje aan de koerier geeft weet Wehkamp al dat het eraan komt en wordt alles in gereedheid gebracht. Hoe sneller de klant zijn geld weer heeft, hoe betrouwbaarder de webshop overkomt. Ondertussen zien webwinkels het percentage teruggestuurde pakketjes natuurlijk het liefst dalen. Dat scheelt geld, maar vooral teleurgestelde klanten.

      NRC Handelsblad,

      Mensen willen tegenwoordig steeds meer gemak. Via een webshop kunnen ze wanneer het hen uitkomt, dus ook 's avonds, informatie krijgen over geneesmiddelen en deze bestellen.

      Combinatiemogelijkheden


      als object bij een werkwoord


      • een webshop beginnen
      • een webshop hebben
      • een webshop lanceren
      • een webshop openen
      • een webshop opzetten

      Een webshop beginnen is 'eenvoudig, gratis en snel' beloven aanbieders van webshopsoftware. En dat is waar. Maar je webshop rendabel maken, dat is een ander verhaal. "Een webshop opzetten en je inschrijven bij de Kamer van Koophandel is in een week gebeurd", vertelt Kees van Dijk, eigenaar van diverse webwinkels. "Een onderneming succesvol maken is veel moeilijker. Je moet nadenken over prijs, verzending en aandacht besteden aan marketing."

      https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/4599061/webshop-beginnen-de-eerste-jaren-draai-je-verlies,

      We komen op Klöppings jeugd in Oss. Klöpping kijkt steeds moeilijker. "Alles was goed in Oss, mijn vrienden waren aardig, op school ging het goed, ik had een webshop waar ik radiografisch bestuurbare helikopters op verkocht. Misschien had ik beter mijn best moeten doen op keyboardles en misschien had ik meer vrienden moeten maken. Maar…"

      NRC Handelsblad,

      Zij opende de webshop Drogerka, die voornamelijk cosmetica en schoonmaakproducten importeert vanuit Oostenrijk. "Wij wonen in Bratislava, vlakbij de Oostenrijkse grens, en reisden vaak heen en weer om producten in te kopen", zegt Hostakova. "Dus vroegen we onszelf af: waarom brengen we zelf geen hoogwaardige producten richting Slowakije? We verdienen toch dezelfde kwaliteit?"

      nrc.next,

      Toch dolgraag die kekke Björn of Billy? Loopjongens.nl doet het zware werk voor je: zij shoppen én bezorgen Ikea-spullen. Heeft Ikea zelf geen webshop? Jawel. Een paar maanden nadat Loopjongens begon – februari 2013 – lanceerde Ikea de webshop. Maar niet alle producten bezorgt Ikea thuis, én ze doen er minimaal negen tot elf dagen over. Loopjongens kan alles bezorgen en doet dat binnen één tot drie dagen. Hoe werkt het? Op de website voer je de artikelnummers in die je wilt hebben en betaal je via iDeal.

      NRC Handelsblad,

      met adjectief ervoor


      • een eigen webshop

      Misschien hoef je geen eigen webshop te beginnen. Ik kan me voorstellen dat er al bestaande communities/groepen liefhebbers elders online te vinden zijn.

      https://www.eljadaae.nl/je-eigen-webwinkel-beginnen-10-valkuilen-uit-ervaring/,

      in voorzetselgroep


      • een link naar de webshop

      Omdat ik twijfel over dat rode overhemd, voer ik mijn telefoonnummer in op de spiegel. Even later krijg ik een sms met een link naar de webshop, voor als ik het later nog wil bestellen. Hoewel Cypher zijn product prijst als de toekomst van winkelen, is de interactieve paskamer geen nieuw verschijnsel in New York. Al in 2004 experimenteerde Prada ermee op een locatie in het hartje van SoHo.

      NRC Handelsblad,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      Etymologie


      Aard herkomst leenwoord
      Vroegste datering 2000
      Brontaal Engels
      Vorm in brontaal webshop
      Betekenis in brontaal idem