tofoe


tofoe 1.0

afbeelding

Bron: DryPot
( CC BY-SA 3.0 )

(eten, drinken en genotmiddelen)

kaasachtige substantie die ontstaat als men sojamelk laat stremmen; product van sojamelk; sojakaas; tahoe

Semagram (extra betekenisinformatie)


Tofoe…

is een sojaproduct; is voedsel

      Hoofdsemagram: tahoe


      Algemene voorbeelden


      Tofoe [...] is een eiwitrijk sojaproduct. Oorspronkelijk is doufu de Standaardmandarijnse naam, en tahoe de Indonesische. De Indonesische naam komt van het Minnanyuse woord "tāu-hū". Het Minnanyu wordt vaak door de Chinese Indonesiërs gesproken. In Nederland is de uitspraak overgenomen van het Japanse woord tōfu. Het wordt veel gebruikt als vleesvervanger.

      http://nl.wikipedia.org/wiki/Tofoe

      Tegenwoordig kun je in elke supermarkt tofoe kopen. Dat wordt gemaakt van sojabonen, het heet ook wel tahoe of sojakaas. Het ziet er inderdaad uit als zachte witte kaas. Het wordt verkocht in blokken of plakken.

      http://www.mkatan.nl/radio-en-tv/380-10-december-tofoe-sojakaas.html

      Zelf tofu maken, klinkt heel moeilijk, maar is het écht niet; binnen 5 minuten is het klaar! Doe een halve liter sojamelk in een steelpan en breng het aan de kook; zodra het kook meteen het gas uitzetten. Doe het sap van een halve citroen of 8 spuiten uit je 'kunst-citroen' in de sojamelk. Je ziet dat de melk gaat 'stremmen'. Roer met een vork ongeveer 2-3 minuten door de sojamelk heen, zodat je stremming goed op gang komt. Pak dan een iets diepere pan en hang de zeef met de thee-/kaasdoek erin erboven en giet de sojamelk over de zeef met doek. Op de doek blijft het witte stremsel - je tofu - achter.

      http://www.sign2god.com/gezond/recept/tofu/tofu.html

      Woordfamilie


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen